[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 17 - ( 12-1384 ) ::
جلد 1 شماره 17 صفحات 16-20 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات دی‌اکسید سلنیم و ماده موثره چای سبز (EGCG) بر سطح سرمی لیپیدها در موش صحرایی
غلامعلی نادری* 1، سالار بختیاری2، افشین الماسی3، ساناز جوانبختی4، رسول موخواه2
1- استادیار، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد ، mdnaderi@yahoo.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
چکیده:   (3586 مشاهده)
مقدمه: کاتشین‌ها که از اجزای مواد موثر چای سبز هستند دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی و کاهش‌دهنده لیپیدهای سرمی می‌باشند. از جمله این کاتشین‌ها اپی‌گالوکاتشین-3- گالات (EGCG) می‌باشد. سلنیوم کوفاکتور آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز است نیز دارای خواص آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. روش بررسی: در این تحقیق 20 موش صحرایی از نژاد Wisrar انتخاب و با رژیم غذایی پرچرب به مدت 4 هفته تغذیه شدند. سپس از موش‌ها نمونه خونی تهیه شد و سطح سرمی لیپیدهای آنها با استفاده از کیت اندازه‌گیری شد. 15 موش انتخاب و به 3 گروه 5 تایی تقسیم شدند. هر سه گروه با همان رژیم غذایی پرچرب تغذیه گشتند. گروه اول به عنوان کنترل انتخاب شد. به گروه دوم EGCG و به گروه سوم SiO2 تزریق شد. پس از دو هفته مجدداً از موش‌ها نمونه خونی تهیه و سطح سرمی لیپیدهای آنها اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: EGCG باعث کاهش بیشتر سطح سرمی کلسترول نسبت به SiO2 می‌شود و به طور قابل توجهی با کنترل تفاوت دارد (05/0 p<). همچنین EGCG اثرات قوی‌تری در افزایش HDL- کلسترول و کاهش تری‌گلیسرید سرم نسبت به SiO2 دارد. بحث: اگرچه EGCG و SiO2 باعث کاهش سطح سرمی لیپیدهای ذکر شده می‌شوند ولی EGCG به طور کلی دارای اثرات کاهش‌دهنده قوی‌تری است که بیشترین اثر آن در کاهش کلسترول است. به نظر می‌رسد که استفاده از EGCG به عنوان داروی کاهش‌دهنده کلسترول در افراد با اختلالات هیپرکلسترولمیا و یا هیپرلیپدمیا می‌تواند مفید باشد.
واژه‌های کلیدی: کاتشین، اپی‌گالوکاتشین-3- گالات، آنتی‌اکسیدان، رژیم غذایی پرچرب
متن کامل [PDF 122 kb]   (779 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كشاورزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi G, Bakhtiari S, Almasi A, Javanbakhti S, Mookhah R. Comparison of the selenium dioxide and green tea extract on serum lipids level in rats. JMP. 2006; 1 (17) :16-20
URL: http://jmp.ir/article-1-676-fa.html

نادری غلامعلی، بختیاری سالار، الماسی افشین، جوانبختی ساناز، موخواه رسول. مقایسه اثرات دی‌اکسید سلنیم و ماده موثره چای سبز (EGCG) بر سطح سرمی لیپیدها در موش صحرایی. فصلنامه گياهان دارويي. 1384; 1 (17) :16-20

URL: http://jmp.ir/article-1-676-fa.html



دوره 1، شماره 17 - ( 12-1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764