سال 5، شماره 18 - ( 3-1385 )                   سال 5 شماره 18 صفحات 40-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشکده‌ دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ، Jajvandian@gmail.com
2- دامپزشک، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
3- دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد
4- کارشناس ارشد، گروه زیست‌شناسی تکوینی، دانشگاه آزاد تهران واحد شمال
چکیده:   (5980 مشاهده)
مقدمه: زردچوبه با نام علمی Curcuma longa L. علاوه بر خواص درمانی بسیار، اثرات محافظت‌کنندگی قابل توجهی در کبد و سیستم گوارشی اعمال می‌کند. هدف: با توجه به اهمیت افزایش راندمان رشد جوجه‌های گوشتی جهت افزایش تولید در صنعت مرغداری و وجود عوامل توکسیک متعددی که جوجه‌های گوشتی را تهدید می‌کند، در تحقیق حاضر، اثر محافظت‌کنندگی محلول روغنی زردچوبه در جوجه‌های گوشتی بررسی گردید. روش بررسی: از حیوانات جوجه‌های گوشتی نر نژاد آرین در سن 25 روزگی در سه گروه و با شش تکرار استفاده به عمل آمد. پیش تیماری با زردچوبه (g/kg B.W. 1) به مدت 2 هفته و سپس تیمار توام استامینوفن (mg/kg B.W. 650) و زردچوبه به مدت 30 روز؛ تیمار با استامینوفن (mg/kg B.W. 650) به مدت 30 روز و گروه کنترل انجام شد. در پایان دوره، متوسط اضافه وزن روزانه و مطالعات هیستوپاتولوژیک کبد، روده و پیش معده تعیین گردید. یافته‌ها: مطالعات پاتولوژیک حاکی از وضعیت بهتر موکوس روده و حالت مطلوب روند رشد جوجه‌ها در تیمار با زردچوبه است. نتیجه‌گیری: کاربرد زردچوبه در رژیم غذایی جوجه‌های گوشتی با اثرات مطلوب‌تری در مقابل توکسین‌ها همراه است که بیشتر به وجود ماده موثر آنتی‌اکسیدانت آن، یعنی کورکومین مربوط است.
متن کامل [PDF 121 kb]   (2010 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1383/7/28 | پذیرش: 1384/2/14 | انتشار: 1385/3/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.