[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 20 - ( 9-1385 ) ::
جلد 4 شماره 20 صفحات 42-47 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کاربرد اسانس اوکالیپتوس (Eucaliptus camaldolensis Dehnh.) در کنترل آلودگی‌های قارچی تخم ماهی قزل‌آلای رنگین کمان
حسینعلی ابراهیم‌زاده موسوی* 1، مصطفی شریف‌روحانی2، علیرضا خسروی3، یداله مهرابی4، افشین آخوندزاده‌بستی5
1- 1- دانشیار، گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، hmosavi@ut.ac.ir
2- 2- استادیار، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات شیلات ایران
3- 3- استاد، گروه قارچ‌شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4- 4- کارشناس ارشد شیلات ایران
5- 5- دانشیار، گروه کنترل و بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (3188 مشاهده)
مقدمه: استفاده از گیاهان دارویی جهت پیشگیری و کنترل آلودگی‌های قارچی در مراکز تکثیر ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان به عنوان جایگزین مالاشیت گرین امری ضروری ولازم به نظر می‌رسد. هدف: هدف این بررسی، ارزیابی قدرت مهارکنندگی اسانس اوکالیپتوس در کنترل آلودگی‌های قارچی تخم قزل‌آلای رنگین‌کمان است. روش بررسی: اسانس اوکالیپتوس در کنترل آلودگی‌های قارچی تخم استحصالی از مولدین 4 ساله قزل‌آلای رنگین‌کمان مورد ارزیابی بالینی و کارگاهی قرار گرفت. تاثیر این اسانس در دزاژ 1، 5، 10، 25، 50، 100 پی پی ام به مدت 1 ساعت روزانه با 3 تکرار تا رسیدن به مرحله چشم‌زدگی (20 - 18 روز) بررسی شد. گروه‌های کنترل با شرایط یکسان در معرض 1پی پی ام داروی مالاشیت گرین (به عنوان کاربردی‌ترین داروی ضدقارچ) و دیگری بدون هرگونه مداخله دارویی واقع شدند. یافته‌ها: نتایج کشت تخم‌های قارچ‌زده، آلودگی به ساپرولگنیا پارازیتیکاوفوزاریوم سولانی را مشخص نمود. نتایج آزمایش تعیین حداقل غلظت مهارکننده اسانس نسبت به ساپرولگنیا 3/2 و نسبت به فوزاریوم 2/8 میکروگرم در میلی‌لیتر بوده است. نتایج اندازه‌گیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب قبل و بعد از تجویز اسانس به انکوباتورها مؤید عدم بروز تاثیر منفی در ویژگی آب است. نتیجه‌گیری: اوکالیپتوس در دوزهای 25، 50، 100 پی پی ام اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد داشته و پوشش نسبتاً مناسبی از نظر مهار رشد قارچ‌های آبی فراهم نموده است.
واژه‌های کلیدی: اوکالیپتوس، قزل‌آلای رنگین‌کمان، مالاشیت گرین، تخم چشم زده، قارچ‌زدگی
متن کامل [PDF 178 kb]   (847 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذايي و آبزيان
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimzadeh Mousavi H, Rohani M, Khowsravi A, Mehrabi Y, Basti A. The Evaluation of Eucaliptus camaldolensis Dehnh. Esscence Application in Control of Fungal Pollution of Trout Eggs. JMP. 2006; 4 (20) :42-47
URL: http://jmp.ir/article-1-653-fa.html

ابراهیم‌زاده موسوی حسینعلی، شریف‌روحانی مصطفی، خسروی علیرضا، مهرابی یداله، آخوندزاده‌بستی افشین. ارزیابی کاربرد اسانس اوکالیپتوس (Eucaliptus camaldolensis Dehnh.) در کنترل آلودگی‌های قارچی تخم ماهی قزل‌آلای رنگین کمان. فصلنامه گياهان دارويي. 1385; 4 (20) :42-47

URL: http://jmp.ir/article-1-653-fa.html



دوره 4، شماره 20 - ( 9-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790