سال 6، شماره 21 - ( 12-1385 )                   سال 6 شماره 21 صفحات 25-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار، گروه شیمی‌دارویی، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، souri@sina.tums.ac.ir
2- دانشیار، گروه شیمی‌دارویی، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استادیار، گروه شیمی دارویی، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک (IBB)، دانشگاه تهران
چکیده:   (8724 مشاهده)
مقدمه: آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیبات مهمی هستند که محافظت بدن را در مقابل تخریب ناشی از استرس‌های اکسیداتیو در اثر رادیکال‌های آزاد بر عهده دارند. انواع متفاوتی از مهارکننده‌های رادیکالی در بدن موجود است که اغلب آنها از رژیم غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی‌ها تامین می‌شوند. هدف: در این بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاه Salvia verticillata با استفاده از سه روش مختلف بررسی شده است. روش بررسی: در این بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف گیاه Salvia verticillata با استفاده از سه روش مهار رادیکال پایدار 2 و 2- دی فنیل -1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، لیپیدپراکسیداسیون میکروزومی و مهار پراکسیداسیون لینولئیک اسید بررسی شده است. یافنه‌ها: نتایج نشان می‌دهد که عصاره اتیل استاتی برگ و ساقه گیاه به طور نسبی در هر سه روش بیشترین فعالیت را نشان داده است. میزان IC50 برای این عصاره در روش مهار رادیکال DPPH، لیپید پراکسیداسیون میکروزومی و مهار پراکسیداسیون لینولئیک اسید به ترتیب معادل 78/8، 29/0 و 01/0 میکروگرم است که این میزان کمتر و یا در حد IC50 برای quercetin در شرایط مشابه است. عصاره‌های دیگر با به کارگیری روش‌های مختلف جواب‌های متفاوتی نشان داده‌اند. نتیجه‌گیری: تناقض به دست آمده در نتایج می‌تواند در ارتباط با مکانیزم عمل اجزا، منبع تولید رادیکال و یا کینتیک واکنش مهاری در روش‌های مختلف باشد. از هر یک روش‌های بررسی شده می‌توان برای مطالعات اولیه غربال‌گری استفاده نمود.
متن کامل [PDF 246 kb]   (2144 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1383/12/9 | پذیرش: 1385/9/11 | انتشار: 1385/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.