سال 6، شماره 22 - ( 3-1386 )                   سال 6 شماره 22 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران ، asarkhosh@ut.ac.ir
2- دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
3- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
4- دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
چکیده:   (9202 مشاهده)
انار درختچه‌ای است خزاندار و بومی ایران که از قدمت کشت و کار زیادی در این کشور بر خوردار است و ایران یکی از بزرگترین تولیدگنندکان انار در جهان محسوب می‌شود. این میوه به دلیل داشتن خواص ضدباکتریایی و ضدالتهاب و هم‌چنین دارا بودن عوامل آرام‌بخش در طب سنتی استفاده می‌شود. عصاره‌های حاصل از بخش‌های مختلف میوه انار، غنی از ترکیبات فنولیکی بوده و افشره پوست و روغن بذر آن، دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی‌ای است که از آن می‌توان در غیرفعال کردن رادیکال‌های آزاد استفاده کرد. الاژیک اسید (EA) از ترکیبات موجود در پوست انار بوده که ساختار و طبیعت فنلی این ترکیب، موجب فعالیت آنتی‌اکسیدانی قوی آن می‌شود. اثر بازدارندگی روغن بذر انار روی سرطان سینه و پوست گزارش شده است، هم‌چنین از روغن بذر و عصاره قسمت‌های مختلف این میوه در تولید ترکیبات فیتواستروژنیک استفاده می‌شود. امروزه علاوه بر این‌که انار به عنوان یک میوه مطرح است، خصوصیات دارویی آن نیز مورد توجه محققان کشورهای زیادی قرار گرفته است. این مقاله، مروری بر مقالات و منابع مختلف جهت آشنایی هر چه بیشتر با خصوصیات دارویی این محصول است.
متن کامل [PDF 330 kb]   (3692 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1384/2/10 | پذیرش: 1385/3/25 | انتشار: 1386/3/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.