[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 48 - ( 9-1392 ) ::
جلد 4 شماره 48 صفحات 62-71 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین 2 باکتری اشرشیا کلی O157: H7
مریم عطائی1، افشین آخوندزاده بستی* 2، تقی زهرایی صالحی1، هدایت حسینی3، حسن گندمی نصرآبادی1، نگین نوری1، علی خنجری1، علی طاهری میر قائد1، فاطمه محمدخان1، پیمان فقیه فرد4
1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- دانشگاه علوم انتظامی
چکیده:   (4187 مشاهده)
مقدمه: بررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه آویشن شیرازی که از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده بر باکتری‌های بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی 7H :157O که مسئول شیوع بیماری‌های غذا زاد و عامل ایجاد هموراژیک کولیت و سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) می‌باشد ضروری به نظر می‌رسد. هدف: بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید شیگا توکسین ‌۲ اشرشیاکلی 7H :157O می‌باشد. روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) اسانس آویشن شیرازی برای اشرشیاکلی 7H :157O به روش براث ماکرودایلوشن، تأثیر غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس، بر منحنی رشد باکتری طی 24 ساعت توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری و تولید شیگاتوکسین ۲ با استفاده از کیت تعیین شد. نتایج: در این مطالعه میزان MIC و MBC اسانس آویشن شیرازی برای باکتری مورد مطالعه به ترتیب ۰۴/۰ و ۰۶/۰ درصد به دست آمد. مقادیر OD600 طی ۲۴ ساعت مجاورت باکتری با غلظت MIC و غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس در دو دما نشان دهنده تأثیر معنی‌دار (05/0>p) آن غلظت‌ها بر رشد باکتری E. coli O157:H7، بوده و مجاورت باکتری با غلظت‌های مختلف اسانس در دما ۳۵ درجه سانتی‌گراد باعث کاهش تولید شیگاتوکسین ۲ شده و افزایش غلظت اسانس تا ۰۲/۰ درصد (معادل ۵۰ درصد MIC) در این دما اثر بازدارندگی بر تولید شیگاتوکسین ۲ در این سویه باکتریایی می‌گذارد. نتیجه‌گیری: می‌توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد E. coli O157: H7 و در غلظت‌های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید شیگا توکسین آن در صنایع غذایی استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، اشرشیاکلی 7H :157O، شیگاتوکسین ۲
متن کامل [PDF 258 kb]   (1419 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ataee M, Akhondzadeh Basti A, Zahraei Salehi T, Hosseini H, Gandomi Nasrabadi H, Noori N, et al . Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth Curve and Shigatoxin 2 Production of Enterohemorrhagic Escherichia Coli O157:H7. JMP. 2013; 4 (48) :62-71
URL: http://jmp.ir/article-1-61-fa.html

عطائی مریم، آخوندزاده بستی افشین، زهرایی صالحی تقی، حسینی هدایت، گندمی نصرآبادی حسن، نوری نگین، و همکاران. و همکاران.. بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین 2 باکتری اشرشیا کلی O157: H7. فصلنامه گياهان دارويي. 1392; 4 (48) :62-71

URL: http://jmp.ir/article-1-61-fa.html



دوره 4، شماره 48 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764