[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي ::
جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي صفحات 39-44 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره‌های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse
حمزه امیری*
مربي گروه زیست‌شناسی، دانشگاه لرستان ، Amiri_h_lu@yahoo.com
چکیده:   (3516 مشاهده)

  مقدمه: گیاه Allium jesdianum گیاهی است متعلق به تیره لاله [1] که در مناطق غرب و جنوب غرب ایران به صورت وحشی می‌روید و در این مناطق دارای استفاده‌های متعدد غذایی و دارویی است.

  هدف: شناسایی مواد تشکیل‌دهنده اسانس گیاه A. jesdianum و بررسی اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره‌های مختلف این گیاه.

  روش بررسی: گیاه مذکور از ارتفاعات شهرستان خرم‌آباد در فرورین ماه 81 در مرحله گل‌دهی جمع‌آوری گردید و با روش Hydrodistillation مورد اسانس‌گیری قرار گرفت . مواد متشکله اسانس با استفاده از دستگاه GC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفت. در شناسایی تشکیل‌دهنده‌های اسانس از اندیس بازداری ترکیبات استفاده شد . در اثرات ضد‌میکروبی اسانس و عصاره‌های آبی، اتانولی، اتری و متانولی گیاه بررسی شده، از روش حفر چاهک و اندازه‌گیری قطر هاله بازدارندگی رشد و همچنین آنتی‌بیوتیک جنتامایسین برای مقایسه اثرات ضد‌میکروبی استفاده شد.

  نتایج: راندمان اسانس در این گیاه w/w 1/0 درصد بود. عمده‌ترین ترکیبات موجود در این اسانس عبارتند از: هگزا دکانوییک اسید (03/19 درصد)، دی سولفیدمتیل 1 اتیل (25/9 درصد)، تری‌سولفید دی‌متیل (34/22 درصد)، فیتول (82/12 درصد)، پنتاکوسان (03/8 درصد) و کورزرن (62/7 درصد). نتایج بررسی اثرات ضدمیکروبی نشان داد که اثرات بازدارندگی رشد عصاره‌ها به ویژه عصاره‌های اتانولی بیش از اسانس‌ها است، همچنین عصاره‌های آبی این گیاه تقریباً فاقد اثرات آنتی‌باکتریال است.

نتیجه‌گیری: شناسایی مواد متشکله اسانس گونه مورد بررسی نشان داد که اسانس این گیاه همانند اغلب گونه‌های جنس Allium عمدتا از ترکیبات سولفیدی تشکیل یافته است و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره‌های مختلف این گیاه احتمالاً به دلیل حضور همین ترکیبات است.

  [1] Liliaceae

واژه‌های کلیدی: اسانس، اثرات ضدمیکروبی، Allium jesdianum، عصاره، Trisulfide dimethyl
متن کامل [PDF 191 kb]   (1619 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri H. Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Allium jesdianum Boiss. & Buhse From Iran. JMP. 2007; 1 (S3) :39-44
URL: http://jmp.ir/article-1-578-fa.html

امیری حمزه. بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره‌های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse. فصلنامه گياهان دارويي. 1385; 1 (S3) :39-44

URL: http://jmp.ir/article-1-578-fa.html



جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708