جلد 6 - Supplement 3 Anti-microbial plants                   سال 6 - Supplement 3 Anti-microbial plants صفحات 32-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم گیاهی و مدیر گروه زیست‌شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
2- گروه علوم گیاهی و معاون پژوهشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، Delnavaz@iau-saveh.ir.ac
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (7057 مشاهده)

مقدمه: فوزاریوم [1] قارچی از تیره‌ی توبرکولاریاسه2 است که در انسان، جانوران و گیاهان باعث بیماری می‌شود.

هدف: در این پژوهش اثر ضدقارچی عصارهای آبی، الکلی و فنلی برگ و دانه‌ی سورگوم روی دو قارچ فوزاریوم سولانی و فوزاریوم پوآ بررسی شد.

روش بررسی: ابتدا عصاره‌های آبی در غلظت‌های 0-50 میلی‌گرم در لیتر آزمایش شد. از 7 غلظت مورد آزمایش، دو غلظت 10 و 40 میلی‌گرم در لیتر عصاره‌ی دانه روی رشد فوزاریوم پوآ اثر بازدارنده داشت.

نتایج: از غلظت‌های مختلف عصاره‌ی الکلی، سه غلظت 20، 30 و40 میلی‌گرم در لیتر اثر ضدقارچی روی فوزاریوم پوآ نشان دادند که اثر غلظت30 میلی‌گرم در لیتر، 5/2 برابر بیشتر از دو غلظت دیگر بود. ترکیبات فنلی با غلظت‌های 0، 10 و 25 میلی‌گرم در لیتر روی هر دو قارچ بسیار موثر بود و به طور کامل مانع از رشد هر دو قارچ شد.

  [1] Fusarium 2 Tuberculariacea

متن کامل [PDF 270 kb]   (2201 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1384/1/28 | پذیرش: 1385/3/21 | انتشار: 1385/12/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.