[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي ::
جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي صفحات 19-25 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر روغن‌های فرار برخی از گیاهان سنتی بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس در پنیرهای صنعتی
مجتبی بنیادیان* 1، حمداله مشتاقی2
1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد ، boniadian@vet.sku.ac.ir
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (3672 مشاهده)

  مقدمه : در این تحقیق تاثیر روغن‌های فرار گیاهان نعناع، زیره، ترخان، آویشن و پونه در دو غلظت (نزدیک به MIC هر روغن فرار) بر روی جمعیت باکتری استافیلوکوکوس ارئوس در پنیر سفید ایرانی بررسی شد.

  روش بررسی : برای این منظور تعداد 25 بسته 100 گرمی پنیر برای هر غلظت روغن فرار در نظر گرفته شد و غلظت‌های 3/0 و 4/0 درصد روغن‌های فرار گیاهان نعناع، پونه، زیره و ترخان و غلظت‌های 1/0 و 2/0 درصد برای روغن‌های فرار گیاه آویشن استفاده شد، سپس به هر یک از بسته‌های پنیر باکتری استاف به تعداد 106 در هر گرم تلقیح شد. در کنار نمونه‌های مورد بررسی تعداد 25 بسته پنیر بدون روغن‌های فرار به عنوان شاهد درنظر گرفته شد و به همان تعداد باکتری استاف در آنها تلقیح گردید. پنیرهای مورد استفاده پاستوریزه بوده و از نظر شرایط تولید یکسان بودند.

  نمونه‌ها به همراه شاهدها در سردخانه 12 درجه سانتی‌گراد (دمای مناسب برای رسیدن پنیر) برای مدت یک هفته نگهداری گردید و در زمان‌های صفر، 24، 48، 72 و 168 ساعت از نظر تعداد باکتری تلقیح شده شمارش شدند.

  نتایج: نتایج این بررسی نشانگر این بود که پس از گذشت 168 ساعت تعداد باکتری در گروه‌های شاهد افزایش یافته است ولی در گروه‌های تیمار روند کاهش باکتری مشاهده گردید، به طوری که روغن‌های فرار گیاه آویشن با بیشترین تاثیر به میزان 2 و3 Log به ترتیب در غلظت 1/0 و 2/0 درصد نسبت به گروه شاهد موجب کاهش باکتری تلقیح شده گردید. پس از روغن‌های فرار آویشن، روغن‌های گیاهان زیره، پونه و نعناع تاثیر متوسط در کاهش باکتری از خود نشان دادند، و در نهایت کمترین اثر را بر روی باکتری تلقیح شده روغن‌های فرار گیاه ترخان به میزان 8/0 و 2/1 Log به ترتیب در غلظت‌های 3/0 و 4/0 درصد از خود نشان داد.

نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان می‌دهد که از گیاهان مورد بررسی نه تنها به عنوان یک طعم‌دهنده طبیعی بلکه به منظور نگهدارنده در پنیر و یا سایر مواد غذایی می‌توان استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: روغن‌های فرار، اثر ضد میکروبی، استافیلوکوکوس ارئوس، پنیر
متن کامل [PDF 279 kb]   (892 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bonyadian M, Moshtaghi H. The Effects of Some Herb’s Essential Oils on S. aureus in Feta Cheese. JMP. 2007; 1 (S3) :19-25
URL: http://jmp.ir/article-1-573-fa.html

بنیادیان مجتبی، مشتاقی حمداله. مطالعه تاثیر روغن‌های فرار برخی از گیاهان سنتی بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس در پنیرهای صنعتی. فصلنامه گياهان دارويي. 1385; 1 (S3) :19-25

URL: http://jmp.ir/article-1-573-fa.html



جلد 1 - ويژه نامه شماره 3 (گياهان با اثر ضدميكروبي) به زبان فارسي برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790