[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) ::
جلد 1 شماره 25 صفحات 93-104 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر آب میوه و روغن دانه انار بر تراز لیپیدهای سرم خون و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوش‌های هایپرکلسترولمی
طیبه رجبیان* 1، حسن فلاح‌حسینی2، منیژه کرمی3، ایرج رسولی، سقراط فقیه‌زاده4
1- 1- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد ، rajabian@shahed.ac.ir
2- 2- استادیار پژوهشی، گروه فارماکولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- 1- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد
4- 4- دانشیار، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (2934 مشاهده)
مقدمه: انار گیاهی بومی ایران و متحمل به خشکی است و به همین علت در ایران عمدتاً در مناطق با آب و هوای کویری به خوبی کشت می‌شود. مهم‌ترین متابولیت‌های میوه انار را پلی فنل‌ها و بویژه پونیکالاژین‌ها تشکیل می‌دهند که دارای خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی هستند. روغن موجود در دانه انار نیز یک فرآورده طبیعی منحصر به فرد و غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع است. هدف:. هدف از انجام این طرح بررسی اثر آب میوه و روغن دانه انار بر روی تراز لیپیدهای سرم خون و میزان تشکیل پلاک آترواسکلروز در خرگوش‌های هایپرکلسترولمی بود. روش بررسی: 42 سر خرگوش نر از نژاد نیوزیلند با وزن 7/1 الی 2 کیلوگرم در شرایط محیطی مشابه در 6 گروه 7 تایی به طور تصادفی تقسیم‌بندی شدند. 5 گروه آزمایشی با رژیم غذایی حاوی 1 درصد کلسترول و یک گروه با غذای معمولی حیوان‌خانه به مدت 2 ماه تیمار شدند. در شروع بررسی به غذای 4 گروه آزمایشی دوزهای مختلف (1 و 2 درصد) آب میوه انار و روغن دانه اضافه شد و یک گروه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. بعد از 2 ماه و در پایان دوره آزمایش میزان لیپوپروتئین‌ها و تری گلیسرید سرم خون آن‌ها اندازه‌گیری شد. سپس حیوانات کشته شده و میزان تشکیل پلاک آترواسکلروز در شریان‌های آئورت آن‌ها به روش پلانیمتری اندازه‌گیری شد. تفاوت بین گروه‌ها درتیمار‌های مختلف برای پارامترهای مورد آزمون در سطح معنی داری 05/0p< مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: تجویز آب میوه و روغن دانه در دوزهای استفاده شده هیچ‌گونه اثر معنی‌داری بر کاهش تراز لیپوپروتئین‌های خون حیوانات تیمار شده در مقایسه با گروه کنترل نداشت، اما بررسی‌های مورفولوژیکی و مورفومتری نشان داد که پیشرفت آترواسکلروز در شریان‌های آئورت خرگوش‌های گروه‌های تیمار شده با آب میوه و روغن دانه انار در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی‌داری کاهش یافته است. نتیجه‌گیری: تجویز آب میوه و روغن دانه انار اگرچه سبب کاهش تراز لپیدهای سرم خون حیوانات هایپروکلسترولمی نمی‌شود، اما مانع پیشرفت پلاک آترواسکلروز در شریان‌ آئورت آن‌ها می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آب میوه انار، روغن دانه انار، لپیپوپروتئین‌های سرم، آترواسکلروز، خرگوش‌های هایپرکلسترولمی
متن کامل [PDF 443 kb]   (851 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Radjabian T, Fallah Husseini H, Karami M, Rasooli I, Faghihzadeh S. Effect of Pomegranate Fruit Juice and Seed Oil on Serum Lipid Levels and Atherosclerosis Development in Hypercholesterolemic Rabbits. JMP. 2008; 1 (25) :93-104
URL: http://jmp.ir/article-1-538-fa.html

رجبیان طیبه، فلاح‌حسینی حسن، کرمی منیژه، رسولی ایرج، فقیه‌زاده سقراط. بررسی اثر آب میوه و روغن دانه انار بر تراز لیپیدهای سرم خون و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوش‌های هایپرکلسترولمی. فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 1 (25) :93-104

URL: http://jmp.ir/article-1-538-fa.html



دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3767