سال 7، شماره 25 - ( 12-1386 )                   سال 7 شماره 25 صفحات 59-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار، گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات سم‌شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، karimig@mums.ac.ir
2- استاد، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- دستیار بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- کارشناس، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، مشهد
چکیده:   (8838 مشاهده)
مقدمه: متانول یک ترکیب الکلی آلیفاتیک سمی است که در صنعت به عنوان یک حلال استفاده می‌شود. مواردی از مسمومیت با آن در اثر مصرف اتفاقی یا آگاهانه گزارش شده است. با توجه به نوع تهیه عرقیات گیاهی احتمال تولید متانول در روش تولید وجود دارد. هدف: در این تحقیق مقدار متانول در ده نوع از عرقیات گیاهی بررسی شد. روش بررسی: در این بررسی 5 نمونه از هر عرق گیاهی، تولید شده توسط شش کارخانه به روش اسپکتروفتومتری آنالیز شد. نتایج: نتایج نشان داد بیشترین مقدار متانول مربوط به عرق شوید ( ppm8/23  1447) و کمترین آن مربوط به عرق بیدمشک (ppm 3  4/79) است. نتیجه‌گیری: با توجه به مصرف مزمن بعضی از عرقیات گیاهی، احتمال بروز مسمومیت با متانول وجود دارد، بنابراین توصیه می‌گردد که حد مجاز برای آن تعیین شود.
متن کامل [PDF 230 kb]   (2568 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1385/12/20 | پذیرش: 1386/7/13 | انتشار: 1387/2/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.