[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) ::
جلد 1 شماره 41 و S8 صفحات 239-247 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره‌های مختلف دانه گیاه خارمریم Gaertn).Silybum marianum L)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون‌تنی
حسن فلاح‌حسینی1، بهور اصغری2، ژینوس عسگرپناه3، طاهره اقبالی زارچ* 4، علی بابایی زارچ5
1- گروه فارماکولوژی و طب کاربردی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج
2- گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
3- گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
4- گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، eghbali.tahereh@yahoo.com
5- دانشکده پزشکی، دانشگاه شهید صدوقی، یزد
چکیده:   (3711 مشاهده)

  مقدمه : مهارکننده‌های آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز از تبدیل پلی‌‌‌ساکاریدهای غذا به منوساکاریدها یا همان قند ساده پیشگیری می‌کنند. مهار این دو آنزیم از جذب قندهای ساده از دستگاه گوارش و در نتیجه پیشگیری از افزایش ‌گلوکز ‌‌خون بعد از غذا مؤثر است. 

  هدف : در این مطالعه تأثیر فراکسیون‌های دانه گیاه خارمریم تهیه شده توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول بر مهار آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز بررسی شد.

  روش بررسی : از پودر دانه گیاه خارمریم توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول فراکسیون‌های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره‌های به دست آمده بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز بررسی شد. در این آزمایش، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم‌ها مورد نیاز است ( IC50 ) ، به دست آمد و با مقدار موردنیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد.

  نتایج : نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره تام متانولی و فراکسیون‌های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و متانولی دانه گیاه خارمریم اثر مهاری متفاوتی بر هر دو آنزیم آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز دارند. آنالیز آماری نشان داد که درصد مهاری عصاره متانولی تام دانه گیاه خارمریم بر هر دو آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها قوی‌تر و قابل مقایسه با آکاربوز به عنوان کنترل مثبت است.

نتیجه‌گیری : عصاره تام متانولی دانه گیاه خارمریم اثر مهاری قوی‌تری نسبت به‌ فراکسیون‌های متانولی، اتیل استاتی، هگزانی و کلروفرمی روی آنزیم ‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز دارد.
واژه‌های کلیدی: دیابت، خارمریم، آلفا آمیلاز، آلفا گلوکزیداز
متن کامل [PDF 413 kb]   (961 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah Huseini H, Asghari B, Asgarpanah J, Eghbali Zarch T, Babai Zarch A. Investigation of α-Amylase and α-Glucosidases Inhibitory Effects of Silybum marianum (L. Gaertn) Seed Extracts In Vitro. JMP. 2012; 1 (41) :239-247
URL: http://jmp.ir/article-1-500-fa.html

فلاح‌حسینی حسن، اصغری بهور، عسگرپناه ژینوس، اقبالی زارچ طاهره، بابایی زارچ علی. بررسی اثر عصاره‌های مختلف دانه گیاه خارمریم Gaertn).Silybum marianum L)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز در محیط برون‌تنی. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 1 (41) :239-247

URL: http://jmp.ir/article-1-500-fa.html



دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790