سال 7، شماره 26 - ( 3-1387 )                   سال 7 شماره 26 صفحات 62-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
2- استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ، m.shekarchi@fdo.ir
3- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده گیاه‌پزشکی و علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
4- دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های غذا و دارو
5- استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
چکیده:   (5366 مشاهده)
مقدمه: کلم براکلی یک سبزی گل‌دار است و گلچه‌های آن سرشار از فیتوکمیکال‌ها، ویتامین‌ها، فیبر و کلسیم بوده و در رژیم غذایی روزانه ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد. بسته‌بندی براکلی تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته ضمن افزایش عمر انبارداری سبب حفظ کیفیت و ارزش غذایی این محصول می‌شود. هدف: تجمع تولیدات تخمیری در بافت محصول در این دوره ضرورت انجام پژوهش‌هایی را برای جلوگیری از ایجاد شرایط بی‌هوازی و تولید ترکیبات نامطبوع الکلی ایجاب می‌کند. روش بررسی: به این منظور گلچه‌های براکلی رقم پرمیوم کراپ بعد از تیمار با سایتوکینین بنزیل آدنین در دو سطح (0 و 50 پی‌پی‌ام)، با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بسته‌بندی و در دمای 1 درجه سانتی‌گراد برای 18 روز انبار شدند. در طی این مدت سطح تولیدات تخمیری در کنار خصوصیات کیفی گلچه‌ها مشتمل بر میزان تولید اتیلن، کلروفیل، ویتامین C، کیفیت ظاهری، pH، اسیدیته و افت وزن با فواصل زمانی 3 روز اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که تیمار گلچه‌های براکلی با سایتوکینین بنزیل آدنین (50 پی پی ام) و بسته‌بندی با استفاده از پوشش‌های پلیمری تاثیر معنی‌داری در کاهش تولید اتیلن، افت وزن، حفظ ویتامین C، کلروفیل، کیفیت، اسیدیته و pH در مقایسه با شاهد داشته است. نتیجه‌گیری: این تیمار ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی، تولید ترکیبات نامطبوع الکلی را به طور معنی‌داری کاهش داد.
متن کامل [PDF 466 kb]   (2338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1386/3/2 | پذیرش: 1387/1/28 | انتشار: 1387/3/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.