[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 26 - ( 3-1387 ) ::
جلد 2 شماره 26 صفحات 53-62 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سایتوکینین بر روی تجمع تولیدات تخمیری، حفظ ویتامینC و کیفیت براکلی Brassoca oleraccea var. italica plenck)) بسته‌بندی شده تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته
فریبا خلیلی1، مریم شکرچی* 2، یونس مستوفی3، مرتضی پیرعلی‌همدانی4، نوشین ادیب5
1- دانشجوي كارشناسي ارشد دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
2- استاديار استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ، m.shekarchi@fdo.ir
3- استاديار استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده گیاه‌پزشکی و علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
4- دانشيار دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های غذا و دارو
5- استاديار استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
چکیده:   (2624 مشاهده)
مقدمه: کلم براکلی یک سبزی گل‌دار است و گلچه‌های آن سرشار از فیتوکمیکال‌ها، ویتامین‌ها، فیبر و کلسیم بوده و در رژیم غذایی روزانه ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد. بسته‌بندی براکلی تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته ضمن افزایش عمر انبارداری سبب حفظ کیفیت و ارزش غذایی این محصول می‌شود. هدف: تجمع تولیدات تخمیری در بافت محصول در این دوره ضرورت انجام پژوهش‌هایی را برای جلوگیری از ایجاد شرایط بی‌هوازی و تولید ترکیبات نامطبوع الکلی ایجاب می‌کند. روش بررسی: به این منظور گلچه‌های براکلی رقم پرمیوم کراپ بعد از تیمار با سایتوکینین بنزیل آدنین در دو سطح (0 و 50 پی‌پی‌ام)، با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بسته‌بندی و در دمای 1 درجه سانتی‌گراد برای 18 روز انبار شدند. در طی این مدت سطح تولیدات تخمیری در کنار خصوصیات کیفی گلچه‌ها مشتمل بر میزان تولید اتیلن، کلروفیل، ویتامین C، کیفیت ظاهری، pH، اسیدیته و افت وزن با فواصل زمانی 3 روز اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که تیمار گلچه‌های براکلی با سایتوکینین بنزیل آدنین (50 پی پی ام) و بسته‌بندی با استفاده از پوشش‌های پلیمری تاثیر معنی‌داری در کاهش تولید اتیلن، افت وزن، حفظ ویتامین C، کلروفیل، کیفیت، اسیدیته و pH در مقایسه با شاهد داشته است. نتیجه‌گیری: این تیمار ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی، تولید ترکیبات نامطبوع الکلی را به طور معنی‌داری کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: براکلی، اتمسفر تعدیل یافته، آسکوربیک اسید، سایتوکینین بنزیل آدنین، پوشش‌های پلیمری
متن کامل [PDF 466 kb]   (860 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كنترل غذا و دارو
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalili F, Shekarchi M, Mostofi Y, Pirali-Hamedani M, Adib N. Cytokinins affect Fermentation Product Accumulation, Vitamin C Reservation and Quality of Stored Broccoli in Modified Atmosphere Packages. JMP. 2008; 2 (26) :53-62
URL: http://jmp.ir/article-1-472-fa.html

خلیلی فریبا، شکرچی مریم، مستوفی یونس، پیرعلی‌همدانی مرتضی، ادیب نوشین. تاثیر سایتوکینین بر روی تجمع تولیدات تخمیری، حفظ ویتامینC و کیفیت براکلی Brassoca oleraccea var. italica plenck)) بسته‌بندی شده تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته. فصلنامه گياهان دارويي. 1387; 2 (26) :53-62

URL: http://jmp.ir/article-1-472-fa.html



دوره 2، شماره 26 - ( 3-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3741