[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 ) ::
جلد 2 شماره 42 و S9 صفحات 183-191 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از عصاره الکلی گیاه آویشن باغی‌،‌ ویتامین E و چربی در جیره غذایی بر میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی مرغ تخم‌گذار تحت شرایط تنش ‏حرارتی
ام‌‌هانی طهماسبی1، فرید شریعتمداری* 2، محمد‌امیر کریمی‌ترشیزی33
1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، shariatf@modares.ac.ir
3- گروه پرورش و تولید طیور دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3547 مشاهده)

  مقدمه: عصاره الکلی گیاه آویشن باغی فعالیت ضد‌میکروبی و اثر ضد‌اکسیدانی دارند، مصرف آن موجب کاهش کلسترول خون شده تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه موجب بهبود عملکرد شود.‌

  هدف: هدف این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه آویشن باغی و ویتامین E بر میزان کلسترول سرم و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی تحت شرایط تنش‏حرارتی انجام گرفت.

  روش بررسی: این آزمایش به مدت شش هفته با استفاده از 108 قطعه مرغ تخم‌گذار 45 هفته واریته «لوهمن لایت‌« به صورت آزمایش فاکتوریل 3×2×2 در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی انجام شد.‌ تیمار‌ها شامل دو دمای خنک و گرم تناوبی، دو نوع چربی اشباع و غیر‏اشباع‏ و سه تیمار افزودنی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، ویتامین E و عصاره آویشن باغی بودند.

  نتایج: نتایج نشان داد میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ تحت تأثیر دمای محیطی بالا به طور معنی‌داری افزایش یافته است (05/0 p< ). ‌چربی اشباع نیز به طور معنی‌داری سطح کلسترول زرده را افزایش داد.‌ در حالی‌که، تیمار آویشن کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ را کاهش داد (05/0 p< ). ‌به علاوه، دما تأثیر معنی‌داری بر تیتر آنتی‌بادی اولیه و ثانویه داشت (05/0 p< ). ‌همچنین، در نوبت دوم تزریق SRBC آویشن بیشترین تأثیر معنی‌دار را بر افزایش تولید آنتی‌بادی داشت (05/0 p< ).

نتیجه‌گیری: ترکیبات فنولیکی موجود در عصاره آویشن موجب کاهش کلسترول و بهبود عملکرد سیستم ایمنی به خصوص در شرایط تنش گرمایی که سیستم ایمنی ضعیف است، می‌شود.
واژه‌های کلیدی: تنش ‏حرارتی، سیستم ایمنی، کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ، ‌ عصاره آویشن باغی، ویتامین E
متن کامل [PDF 387 kb]   (1294 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دامپزشكي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahmasbi O, Shariatmadari F, Karimi Torshizi M. Effect of Dietary Extract of Thyme and Vitamin E Supplementation on Immune Responses and Yolk Cholesterol in Laying Hen under Heat Stress Condition. JMP. 2012; 2 (42) :183-191
URL: http://jmp.ir/article-1-459-fa.html

طهماسبی ام‌‌هانی، شریعتمداری فرید، کریمی‌ترشیزی3 محمد‌امیر. تأثیر استفاده از عصاره الکلی گیاه آویشن باغی‌،‌ ویتامین E و چربی در جیره غذایی بر میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی مرغ تخم‌گذار تحت شرایط تنش ‏حرارتی. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 2 (42) :183-191

URL: http://jmp.ir/article-1-459-fa.html



دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708