[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 28 - ( 9-1387 ) ::
جلد 4 شماره 28 صفحات 105-111 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های آلی و آبی دانه‌های گیاه Triticum sativum Lam.بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی
حسین کمیلی‌زاده1، مژده حاکمی‌والا *2، محمد کمالی‌نژاد3، سمیه نشاط آشفته4
1- دانشيار دانشیار، عضو هیات علمی گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2- دكتري باكتري‌شناسي پزشكي دکتری باکتری‌شناسی پزشکی، انستیتو پاستور ایران، بخش بیوتکنولوژی ، mojdeh_hakemi@yahoo.com
3- مربی مربی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
4- دکتری حرفه‌ای داروسازي دکتری حرفه‌ای داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
چکیده:   (2378 مشاهده)
مقدمه: بیماری‌های باکتریایی از جمله بیماری‌های رایج در زندگی انسان‌ها بوده و از طرف دیگر درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها مسایل دیگری چون مقاومت دارویی و بروز عوارض جانبی را مطرح می‌کند. لذا استفاده از داروهای گیاهی جدید با عوارض جانبی کمتر می‌تواند کمک شایانی در درمان این نوع عفونت‌ها باشد. هدف: . از آنجایی که استفاده از گندم با نام علمیTriticum sativum در طب سنتی ایران مرسوم است، در این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی گیاه گندم علیه تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی بررسی شد. روش بررسی: عصاره‌گیری از گیاه با حلال‌های آب، متانول 80 درصد، کلروفرم و اتردوپترول به روش ماسراسیون انجام شد. غلظت‌های 25، 50، 75 و 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از عصاره تهیه شد و با استفاده از متد Kirby-Bauer و روش دیسک دیفیوژن اثر ضدمیکروبی آن بر روی باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژنز، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد. نتایج: عصاره آبی در هیچ یک از غلظت‌های مصرفی ( mg/ml100، 75، 50، 25) بر هیچ‌یک از باکتری‌های مورد آزمایش اثر ضدباکتریایی نشان نداد. عصاره متانولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز اثر قابل توجهی داشته و بر باکتری استافیلوکوک اورئوس اثر ضعیفی نشان داد. عصاره کلروفرمی بر باکتری‌های استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس اثر ضدمیکروبی ضعیفی داشت. اثر عصاره اتردوپترولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز قابل توجه و بر باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس ضعیف بوده است. هیچ‌یک از عصاره‌های فوق بر سودوموناس ائروژینوزا اثری نداشتند. نتیجه‌گیری: عصاره آلی گندم دارای اثر ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: Triticum sativum Lam.، عصاره‌های آلی و آبی، باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی
متن کامل [PDF 214 kb]   (887 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باكتري شناسي پزشكي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Komeilizadeh H, Hakemi vala M, Kamalinejad M, Neshat ashofteh S. Study of Antimicrobial Effects of Organic and Aqueous Extracts of Grains of Triticum sativum Lam. on Gram – positive and Gram-negative Bacteria. JMP. 2008; 4 (28) :105-111
URL: http://jmp.ir/article-1-418-fa.html
کمیلی‌زاده حسین، حاکمی‌والا مژده، کمالی‌نژاد محمد، نشاط آشفته سمیه. بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های آلی و آبی دانه‌های گیاه Triticum sativum Lam.بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی. فصلنامه گياهان دارويي. 1387; 4 (28) :105-111

URL: http://jmp.ir/article-1-418-fa.html

دوره 4، شماره 28 - ( 9-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 795 queries by yektaweb 3463