سال 7، شماره 28 - ( 9-1387 )                   سال 7 شماره 28 صفحات 27-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار، گروه فارماکولوژی و طب کاربردی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، skianbakht@yahoo.com
چکیده:   (8713 مشاهده)
زعفران، کلاله‌های خشک شده گل گیاه زعفران است. زعفران اثرات فارماکولوژیک متعددی دارد و یک داروی قوی2 محسوب می‌شود. بنابراین پژوهش درباره اعمال بیولوژیک زعفران و مواد موثره آن می‌تواند کاربردهای بالینی و بهداشتی در انسان داشته باشد. به منظور ارزیابی فارماکولوژی پایه و بالینی زعفران و مواد موثره آن، مقالات انگلیسی در بانک‌های اطلاعاتی EMBASE، SCOPUS، MEDLINE، SCIENCE DIRECT و CHEMICAL ABSTRACTS و منابع انگلیسی و فارسی در بانک اطلاعاتی SID، کتاب‌های مقالات ارایه شده در کنگره‌های فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران و کنگره‌های مربوط به زعفران در ایران با کلمات کلیدی Crocus sativus و Anti-tumor، Anti-oxidant، Anti-genotoxic، Memory، Neuroprotective، Analgesic، Anticonvulsant، Opioid dependence، Antidepressant، Cardiovascular، Lipids، Respiratory، Gastric ulcer، Immune system، Ocular، Antimicrobial و Toxicity و معادل فارسی آنها از سال 1975 تا نوامبر 2008 بازیابی شد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که زعفران و مواد موثره آن، اثرات ضدتومور، آنتی‌اکسیدان، آنتی ژنوتوکسیک، تقویت‌کننده حافظه و یادگیری، محافظ نورون‌ها، ضددرد و ضدالتهاب، ضدتشنج، کاهنده علایم محرومیت از اوپیوئید، ضدافسردگی، پایین‌آورنده فشار خون، کاهنده چربی خون و مقاومت به انسولین، افزایش‌دهنده اکسیژناسیون بافت‌ها، گشادکننده برونش، ضدسرفه، پیشگیری‌کننده از زخم معده، محرک دستگاه ایمنی، محافظ شبکیه چشم و ضدباکتری دارند. با توجه به نواقص موجود در پژوهش‌های انجام شده، پیشنهاد می‌شود که کارآزمایی‌های بالینی و پژوهش‌های بیشتر درباره فارماکوکینتیک و سم‌شناسی زعفران انجام شود.
متن کامل [PDF 499 kb]   (3746 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1387/2/9 | پذیرش: 1387/8/22 | انتشار: 1387/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.