[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) ::
جلد 4 شماره 29 صفحات 72-79 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مصرف درمنه کوهی بر رگرسیون پلاک‌های آترواسکلروتیک در خرگوش‌
نرگس جعفری‌دینانی* 1، صدیقه عسگری2، حسین مدنی3، غلامعلی نادری4، پروین محزونی5
1- كارشناس ارشد فيزيولوژي کارشناس ارشد فیزیولوژی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، njdinani@gmail.com
2- دانشيار دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- استاديار فيزيولوژي استادیار فیزیولوژی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
4- دانشيار دانشیار، گروه بیوشیمی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
5- دانشيار دانشیار، گروه کلینیکال پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (2724 مشاهده)
مقدمه: آترواسکلروز که اساساً در سرخرگ‌های بزرگ و متوسط اتفاق می‌افتد، یکی از عوامل اصلی در ایجاد بیماری‌های قلبی - عروقی است. امروزه رگرسیون تغییرات بافتی آترواسکلروتیک به سمت سطح نرمال از اهداف کلینیکی مهم می‌باشد. هدف: با توجه به افزایش روزافزون گرایش به سمت استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها، در این مطالعه اثر درمنه کوهی بر رگرسیون آترواسکلروز ایجاد شده در خرگوش‌های آترواسکلروزه بررسی شد. روش بررسی: به این منظور 20 خرگوش نر به صورت تصادفی در 4 گروه آزمایشی قرار گرفتند و به مدت 3 ماه طبق روش زیر تحت تیمار قرار گرفتند. 1) رژیم معمولی برای 3 ماه، 2، 3 و 4) غذای پرکلسترول برای 2 ماه. گروه دوم بعد از اتمام این دوره کشته شدند و گروه سوم و چهارم برای یک دوره اضافه یک ماهه به ترتیب تحت رژیم معمولی و رژیم معمولی + درمنه کوهی (mg /kg 100) قرار گرفتند. غلظت فاکتورهای بیوشیمیایی (کلسترول تام و LDL- کلسترول، HDL- کلسترول و تری گلیسرید) در ابتدا، پایان ماه دوم و سوم مطالعه اندازه‌گیری شدند. در پایان دوره خرگوش‌ها کشته و آئورت آن‌ها برای تعیین شدت ضایعات برداشته شد. نتایج: رژیم معمولی در دوره رگرسیون پروفیل لیپیدی سرم را بهبود می‌بخشد ولی نه تنها سبب کاهش ضایعات آترواسکلروتیکی نمی‌شود بلکه سبب افزایش میزان ضایعات در این گروه می‌شود در مقابل عصاره درمنه کوهی سبب کاهش شدت ضایعات آترواسکلروتیکی در دیواره آئورت می‌شود. نتیجه‌گیری: این نتایج نشان می دهند که کنترل رژیم غذایی بدون استفاده از روش‌های معالجه‌ای دیگر نمی‌تواند مانع پیشرفت آترواسکلروز شود. استفاده از درمنه کوهی همراه با کنترل رژیم غذایی نه تنها مانع پیشرفت ضایعات آترواسکلروتیکی بلکه سبب رگرسیون پلاک‌های آترواسکلروتیک نیز می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آترواسکلروز، رگرسیون، درمنه کوهی، پلاک‌های آترواسکلروتیک
متن کامل [PDF 760 kb]   (681 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari Dinani N, Asgari S, Madani H, Naderi G, Mahzuni P. Effect of Artemisia aucheri on Regression of Atherosclerotic Plaque in Rabbits. JMP. 2009; 4 (29) :72-79
URL: http://jmp.ir/article-1-386-fa.html

جعفری‌دینانی نرگس، عسگری صدیقه، مدنی حسین، نادری غلامعلی، محزونی پروین. بررسی اثر مصرف درمنه کوهی بر رگرسیون پلاک‌های آترواسکلروتیک در خرگوش‌ . فصلنامه گياهان دارويي. 1387; 4 (29) :72-79

URL: http://jmp.ir/article-1-386-fa.html



دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3705