[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) ::
جلد 2 شماره 30 صفحات 84-91 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه‌گیری اثر مهاری عصاره‌های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی
علی روحبخش* 1، غلامرضا کریمی2
1- استاديار، استادیار، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان ، aroohbakhsh@rums.ac.ir
2- استاد، استاد، گروه سم‌شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد
چکیده:   (2703 مشاهده)
مقدمه: تولید بیش از اندازه اسید اوریک به وسیله آنزیم گزانتین اکسیداز باعث بروز بیماری نقرس می‌شود. مهارکننده‌های این آنزیم از جمله داروی آلوپورینول از مهم‌ترین داروهای ضدنقرس موجود می‌باشند. گیاهان دارویی از جمله منابع طبیعی در دسترس هستند که ممکن است در درمان نقرس موثر و مفید باشند. هدف: در این مطالعه اثر مهاری عصاره‌های آبی گیاهان کور ، کاسنی2، پونه3، لوبیا، شنبلیله5 و دارچین6 که خاصیت ضدنقرس آن‌ها قبلاً در منابع گزارش شده است، بر آنزیم گزانتین‌اکسیداز ارزیابی گردید. روش بررسی: در این مطالعه، تحت شرایط کنترل شده، گزانتین در مجاورت آنزیم گزانتین اکسیداز به اسیداوریک تبدیل می‌شود. میزان جذب اسیداوریک در طول موج 295 نانومتر بوسیله طیف‌سنج UV اندازه‌گیری شد. افزودن آلوپورینول (به عنوان گروه کنترل مثبت) یا عصاره‌های گیاهی به محلول حاوی آنزیم، با مهار آن می‌توانند باعث کاهش تولید اسیداوریک شوند. ابتدا اثر مهاری آلوپورینول بر آنزیم و تکرارپذیری روش طی سه سری آزمایش ارزیابی شد و سپس اثرات مهاری عصاره‌های آبی گیاهان بر آنزیم در غلظت‌های mg/ml 1/0، 5/0، 1، 5/1، 2 و 3 بررسی شد. نتایج: میزان EC50 به دست آمده برای آلوپورینول در این آزمایش‌ها مقدار g/mlμ38/0 بود. ارزیابی اثر عصاره‌های گیاهی بر آنزیم نشان داد که پونه با 72 درصد مهار آنزیم (001/0p<) در مقایسه با گروه کنترل آن در غلظت mg/ml3 دارای اثر قوی مهاری و لوبیا با 27 درصد (001/0p<) مهار آنزیم در غلظت mg/ml3 در مقایسه با گروه کنترل آن اثر متوسط و بقیه گیاهان فاقد اثر مهاری بر آنزیم بودند. نتیجه‌گیری: نتایج ما نشان داد که بخشی از اثرات ضدنقرس گزارش شده پونه و لوبیا به دلیل مهار آنزیم گزانتین اکسیداز در بدن می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: گیاهان دارویی، نقرس، گزانتین اکسیداز، عصاره آبی
متن کامل [PDF 258 kb]   (877 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roohbakhsh A, Karimi G. In vitro Evaluation of Xanthine oxidase Inhibitory Activity of Aqueous Extracts of Six Medicinal Plants. JMP. 2009; 2 (30) :84-91
URL: http://jmp.ir/article-1-368-fa.html

روحبخش علی، کریمی غلامرضا. اندازه‌گیری اثر مهاری عصاره‌های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 2 (30) :84-91

URL: http://jmp.ir/article-1-368-fa.html



دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3741