سال 8، شماره 32 - ( 9-1388 )                   سال 8 شماره 32 صفحات 59-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه سیستماتیک گیاهی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی ، skeypour@gmail.com
2- استاد، گروه زیست‌شناسی گیاهی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی
3- استادیار، گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی، دانشگاه شهید بهشتی
4- کارشناس ارشد بیماری‌شناسی گیاهی، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
چکیده:   (6168 مشاهده)
مقدمه: گونه Ganoderma lucidum متعلق به خانواده Ganodermataceae یکی از قارچ‌های دارویی شناخته شده است، که دارای خواص دارویی مختلفی چون: کاهش فشار و قند خون، تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی می‌باشد. هدف: با توجه به خواص دارویی متعدد نسبت داده شده به این قارچ و کمبود تحقیقات پیرامون Ganoderma lucidum ایرانی این مطالعه انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه خواص آنتی‌باکتریال عصاره آبی Ganoderma lucidum با چهار غلظت (٥٠٠،٢٥٠،١٢٥،٥٠ میلی‌گرم در میلی‌لیتر) علیه سه گونه باکتری استاندارد گرم مثبت Bacillus subtilis، Staphylococcus aureus، Entrococcus feacalis و دو گونه باکتری استاندارد گرم منفی ‏Pseudomonas aeroginosa و Escherichia coli به روش Disk diffusion مورد بررسی قرار گرفت. پلی ساکاریدهای تام موجود در عصاره آبی با روش فنول سولفوریک اسید اندازه‌گیری شد و جهت تعیین و شناسایی کیفی قندهای موجود در عصاره آبی از گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی2 استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که این عصاره دارای خواص ضدباکتریایی بر علیه باکتری گرم منفی Pseudomonas aeroginosa در غلظت ٥٠٠ میلی‌گرم در میلی‌لیتر می‌باشد. میزان پلی ساکارید تام در عصاره آبی /gmg ٧٥١/٣٧ تعیین شد و مونوساکاریدهای موجود در عصاره شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، این گونه به میزان قابل توجهی پلی ساکارید در ساختمان سلولی خود دارد که از آن می توان جهت مصارف دارویی منسوب به پلی ساکارید بهره جست، ولی جهت مصارف ضدباکتریایی به علت خاصیت ضعیف مهار رشد باکتری توصیه نمی‌شود.
متن کامل [PDF 401 kb]   (2760 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/3/22 | پذیرش: 1387/4/24 | انتشار: 1388/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.