سال 8، شماره 32 - ( 9-1388 )                   سال 8 شماره 32 صفحات 36-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- عضو هیأت علمی گروه پژوهشی فیتوشیمی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی ، kazemizadeh@acecr.ac.ir
2- عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران
چکیده:   (5588 مشاهده)
مقدمه: جنس فراسیون آسا شامل حدود 90 گونه در سراسر جهان می‌باشد. در کشور ایران تنها 3 گونه از این جنس رویش دارد که دارای خواص دارویی بوده و در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف: بررسی اجزای تشکیل‌دهنده‌ اسانس سرشاخه‌های گل‌دار گونه‌‌ فراسیون آسای سیاه2 می‌باشد. روش بررسی: در این تحقیق گونه B. nigra ssp. anatolica از محل رویش خود در روستای شاه ناجر، کجور، استان مازندران، جمع‌آوری شد. اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای روغن فرار با استفاده از دستگاه‌های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب‌های تشکیل‌دهنده‌ اسانس، به کمک طیف جرمی، شاخص بازداری آنها و مقایسه با شاخص‌های بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت. نتایج: بازدهی وزنی - وزنی اسانس برای B. nigra ssp. anatolica، 7/0 درصد وزنی - وزنی به ‌دست آمد. تعداد 12 ترکیب (8/91 درصد) اسانس شناسایی شد. نتیجه‌گیری: .Germacrene D (1/18 درصد) و Nerolidol epoxyacetate (4/15 درصد)، Sclareoloxide (1/12 درصد)، Linalyl acetate (5/11 درصد) و β - Caryophyllen (5/10 درصد) ترکیب‌های عمده بودند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مونوترپن‌ها (1/18 درصد) و سزکویی ترپن‌ها (7/73 درصد) اسانس این گیاه را تشکیل می‌دهند.
واژه‌های کلیدی: فراسیون آسای سیاه، اسانس، GC/MS
متن کامل [PDF 287 kb]   (2672 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/4/25 | پذیرش: 1388/4/16 | انتشار: 1388/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.