سال 8، شماره 32 - ( 9-1388 )                   سال 8 شماره 32 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دکترای تخصصی فارماکولوژی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، tavakkolifarb@yahoo.com
2- کارشناس ارشد زیست‌شناسی سلولی – مولکولی‌، عضو پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی
3- استادیار، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (11506 مشاهده)
کندر صمغی رزینی است که از برخی گونه‌های جنس Boswellia گرفته می‌شود. گیاهان این جنس درختچه‌ای بوده و از خانواده بورسراسه هستند. جنس بوسولیا دارای 24 گونه است و عمده‌ترین گونه‌های آن که منبع تولید کندر هستند، شامل: 1- B. carteri، 2B. frereana -، 3B. serrata -، 4- B. papyriferaمی‌باشند. کندر موجود در بازار ایران از دو گونه B. carteri، که بومی سواحل دریای سرخ خصوصاً ناحیه شمال شرقی آفریقا است و محل اصلی تولید آن کشورهای سومالی و اتیوپی می‌باشد و گونه B. serrata، که در مناطق مختلف هندوستان می‌روید، به دست می‌آید. این رزین از عصر‌های کهن مورد شناخت بشر بوده و به عنوان بخور معطر از آن استفاده می‌شده است. در ایران باستان برای بخور دادن و ضدعفونی کردن آن را به کار می‌برده‌اند و در اوستا نیز از آن به عنوان یکی از داروهای موثر در درمان بیماری‌های گوناگون از جمله سرطان، تهوع، اسهال و داروی تقویت حافظه یاد شده است. مطالعات انجام شده بر روی کندر نشان دهنده تاثیر درمانی این رزین در گستره وسیعی از بیماری‌ها می‌باشد. مطالعه حاضر مروری بر خواص فارماکولوژیک کندر است.
متن کامل [PDF 481 kb]   (4147 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1387/12/16 | پذیرش: 1388/7/20 | انتشار: 1388/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.