سال 21، شماره 83 - ( 6-1401 )                   سال 21 شماره 83 صفحات 18-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 455962
Ethics code: IR.BUMS.REC.1399.078


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bashiri Z, Yousefi M, Royce S G, Fereidouni M. Antibacterial activity of aqueous and lipid extracts of five common allergenic pollens. J. Med. Plants 2022; 21 (83) :11-18
URL: http://jmp.ir/article-1-3320-fa.html
بشیری زهرا، یوسفی مسعود، رویس سیمون، فریدونی محمد. بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره‎ های آبی و لیپیدی پنج گرده آلرژی‎ زا شایع. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 21 (83) :11-18

URL: http://jmp.ir/article-1-3320-fa.html


1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- مرکز تحقیقات بیماری‎های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- گروه فارماکولوژی، دانشگاه موناش، کلیتون، استرالیا
4- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، m.fereidouni@bums.ac.ir
چکیده:   (1770 مشاهده)
مقدمه: بخش‌های مختلف گیاهان منابع غنی از مواد فعال زیستی هستند و در دهه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته‌اند. هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌های پنج گرده آلرژیزا شایع انجام شد. روش بررسی: عصاره‌های آبی و لیپیدی گرده گیاهان آلرژی‌زا شامل تاج خروس، سلمک، برنجاسف، سرو سیمین و درخت عرعر تهیه شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌ها با استفاده از روش میکرودایلوشن براث برای سویه‌های استاندارد باکتریایی تعیین گردید. نتایج: میزان پروتئین تام عصاره‌های آبی از 453 تا 2772 میکروگرم بر میلی‌لیتر متغیر بود. پروتئین تام همه عصاره‌های لیپیدی کمتر از 0/2 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. عصاره آبی گرده سلمک، سرو سیمین و درخت عرعر (MIC بین 38/8 تا 562 میکروگرم در میلی‌لیتر) و همچنین عصاره لیپیدی گرده سلمک، سرو سیمین، درخت عرعر، تاجخروس و برنجاسف (MIC بین 0/89 تا 21/9 میکروگرم در میلی‌لیتر) فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی بر روی انتروکوکوس فکالیس داشت. علاوه بر این، عصاره آبی گرده درخت عرعر با MIC برابر با 8/7 میکروگرم در میلی‌لیتر و عصاره لیپیدی گرده سرو سیمین، درخت عرعر، تاج خروس و برنجاسف (MIC بین 1/78 تا 21/9 میکروگرم در میلی‌لیتر) فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی را علیه استافیلوکوکوس اورئوس نشان دادند. تنها عصاره با اثر ضدباکتریایی روی کلبسیال نومونیه عصاره لیپیدی گرده برنجاسف با MIC برابر با 3/72 میکروگرم در میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گرده برخی از گیاهان دارای فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی هستند. مطالعات بیشتری برای ارزیابی ترکیبات فعال در عصاره گرده و اثرات سیتوتوکسیک آنها مورد نیاز است.
متن کامل [PDF 535 kb]   (1300 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1401/1/24 | پذیرش: 1401/4/21 | انتشار: 1401/7/6

فهرست منابع
1. Arquillué CP, Herrera A, Juan M, García M and Juan T. Pollen analysis and antibacterial activity of spanish honeys: Note. Food Sci. Technol. Int. 2001; 7(2): 155-158. [DOI:10.1177/108201301772660330]
2. Johnston M, McBride M, Dahiya D, Owusu-Apenten R and Nigam PS. Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An overview. AIMS Microbiol. 2018; 4(4): 655. [DOI:10.3934/microbiol.2018.4.655]
3. Albaridi NA. Antibacterial potency of honey. Int. J. Microbiol. 2019; 2019. [DOI:10.1155/2019/2464507]
4. Qi Z. WHO traditional medicine strategy. 2014-2023. Geneva: World Health Organization. 2013: 188.
5. Ashraf K, Halim H, Lim SM, Ramasamy K and Sultan S. In vitro antioxidant, antimicrobial and antiproliferative studies of four different extracts of Orthosiphon stamineus, Gynura procumbens and Ficus deltoidea. Saudi J. Biol. Sci. 2020; 27(1): 417-432. [DOI:10.1016/j.sjbs.2019.11.003]
6. Didaras NA, Karatasou K, Dimitriou TG, Amoutzias GD and Mossialos D. Antimicrobial activity of bee-collected pollen and beebread: State of the art and future perspectives. Antibiotics 2020; 9(11): 811. [DOI:10.3390/antibiotics9110811]
7. Carpes ST, Begnini R, Alencar SMd and Masson ML. Study of preparations of bee pollen extracts, antioxidant and antibacterial activity. Cienc. Agrotecnologia 2007; 31: 1818-1825. [DOI:10.1590/S1413-70542007000600032]
8. Atsalakis E, Chinou I, Makropoulou M, Karabournioti S and Graikou K. Evaluation of phenolic compounds in Cistus creticus bee pollen from Greece. Antioxidant and antimicrobial properties. Nat. Prod. Commun. 2017; 12(11): 1934578X1701201141. [DOI:10.1177/1934578X1701201141]
9. Bakour M, Laaroussi H, Ousaaid D, Oumokhtar B and Lyoussi B. Antioxidant and Antibacterial Effects of Pollen Extracts on Human Multidrug-Resistant Pathogenic Bacteria. J. Food Qual. 2021; 2021. [DOI:10.1155/2021/5560182]
10. Kačániová M, Terentjeva M, Petrová J, Hleba L, Shevtsova T, Kluz M, Rožek P and Vukovič N. Antimicrobial activity of nontraditional plant pollen against different species of microorganisms. J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. 2021; 2021: 80-82. [DOI:10.15414/jmbfs.2014.4.1.80-82]
11. Collinvaux PA, De Oliveira PE and Moreno E. Amazon: pollen manual and atlas. CRC Press; 2003. [DOI:10.1201/9781482283600]
12. Breil C, Abert Vian M, Zemb T, Kunz W and Chemat F. "Bligh and Dyer" and Folch methods for solid-liquid-liquid extraction of lipids from microorganisms. Comprehension of solvatation mechanisms and towards substitution with alternative solvents. Int. J. Mol. Sci. 2017; 18(4): 708. [DOI:10.3390/ijms18040708]
13. Wayne, PA: Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). Performance Standards for Antimicrobial Susceptibility Testing; 30th ed. CLSI document M100-S23.; 2020.
14. Silva ACO, Santana EF, Saraiva AM, Coutinho FN, Castro RHA, Pisciottano MNC, Amorim ELC and Albuquerque UP. Which approach is more effective in the selection of plants with antimicrobial activity? Evid. Based Complement Alternat. Med. 2013; 2013. [DOI:10.1155/2013/308980]
15. Le TN, Luong HQ, Li H-P, Chiu C-H and Hsieh P-C. Broccoli (Brassica oleracea L. var. italica) sprouts as the potential food source for bioactive properties: A comprehensive study on in vitro disease models. Foods 2019; 8(11): 532. [DOI:10.3390/foods8110532]
16. Albouchi F, Hassen I, Casabianca H and Hosni K. Phytochemicals, antioxidant, antimicrobial and phytotoxic activities of Ailanthus altissima (Mill.) Swingle leaves. S. Afr. J. Bot. 2013; 87: 164-174. [DOI:10.1016/j.sajb.2013.04.003]
17. Zhao C-C, Shao J-H, Li X, Xu J and Zhang P. Antimicrobial constituents from fruits of Ailanthus altissima SWINGLE. Arch. Pharm. Res. 2005; 28(10): 1147-1151. [DOI:10.1007/BF02972977]
18. Rahman A, Kim EL and Kang SC. Antibacterial and antioxidant properties of Ailanthus altissima Swingle leave extract to reduce foodborne pathogens and spoiling bacteria. J. Food Saf. 2009; 29(4): 499-510. [DOI:10.1111/j.1745-4565.2009.00172.x]
19. Ajaib M, Hussain T, Farooq S and Ashiq M. Analysis of antimicrobial and antioxidant activities of Chenopodium ambrosioides: An ethnomedicinal plant. J. Chem. 2016; 2016. [DOI:10.1155/2016/4827157]
20. Amjad L and Alizad Z. Antibacterial Activity of the Chennopodium album leaves and flowers extract. World Acad. Sci. Eng. Technol. 2012; 61: 903-906. doi: 10.5281/ zenodo.1079244.
21. Marinaş IC, Chifiriuc C, Oprea E and Lazăr V. Antimicrobial and antioxidant activities of alcoholic extracts obtained from vegetative organs of A. retroflexus. Roum. Arch. Microbiol. Immunol. 2014; 73(1-2): 35-42.
22. Addo-Mensah A, Garcia G, Maldonado I, Anaya E, Cadena G and Lee L. Evaluation of antibacterial activity of Artemisia vulgaris extracts. Res. J. Med. Plant 2015; 9(5): 234. [DOI:10.3923/rjmp.2015.234.240]
23. Silici S and Kutluca S. Chemical composition and antibacterial activity of propolis collected by three different races of honeybees in the same region. J. Ethnopharmacol. 2005; 99(1): 69-73. [DOI:10.1016/j.jep.2005.01.046]
24. Velásquez P, Rodríguez K, Retamal M, Giordano Villatoro A, Valenzuela Roediger LM and Montenegro Rizzardini G. Relation between composition, antioxidant and antibacterial activities and botanical origin of multi-floral bee pollen. J. Appl. Bot. Food Qual. 2017; 90: 306-314.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb