[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) ::
جلد 2 شماره 50 صفحات 54-63 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل زعفران بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برون‌گرا در مردان فعال
مسلم ورمزیار1، محمدعلی آذربایجانی 2
1- کارشناسی ارشد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
2- دانشيار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ، m_azarbayjani@iauctb.ac.ir
چکیده:   (3819 مشاهده)
مقدمه: فعالیت بدنی و ورزش به علت افزایش روند اکسیداسیون سلولی موجب تولید رادیکال‌های آزاد و افزایشROS (گونه‌های فعال اکسیژن) می‌شود که این پدیده در دراز مدت تخریب بافتی را به همراه دارد. عدم تعادل بین تولید رادیکال‌های آزاد و سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می‌شود. به همین دلیل ورزشکاران و افراد فعال نیازمند مصرف مکمل‌های آنتی‌اکسیدانی می‌باشند. هدف: بر این اساس این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل زعفران بر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برونگرا طراحی و اجرا شد. روش بررسی: در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 21 مرد فعال به ‌صورت هدفمند در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب و به‌ طور تصادفی در 3 گروه مکمل زعفران (7 نفر)، گروه مکمل ویتامین C به عنوان کنترل مثبت (7 نفر) و دارونما (7 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی‌ها به مدت 14 روز 100 میلی‌گرم زعفران‌، 100 میلی‌گرم دارونما و 1000 میلی‌گرم ویتامین C ‌را به شکل کپسول دریافت کردند. بعد از 14 روز مکمل‌گیری، آزمودنی‌ها با شدت 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی روی تردمیل با شیب منفی 10 درصد به مدت 45 دقیقه دویدند. 5 میلی‌لیتر خون قبل از دریافت مکمل، 14 روز پس از دریافت مکمل‌، بلافاصله و 60 دقیقه پس از فعالیت جهت ارزیابی مقادیر ‌MDA، SOD و CAT جمع‌آوری شد. نتایج: نتایج نشان داد مصرف مکمل زعفران باعث افزایش معنی‌داری فعالیت SOD شده‌، همچنین در گروه دارونما نسبت به دو گروه دیگر یک وهله فعالیت برونگرا افزایش برجسته در غلظت MDA را نشان داد، در حالی که در فعالیت آنزیم‌ کاتالاز تغییر معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه پیشنهاد می‌شود مکمل‌گیری با زعفران قبل از انجام فعالیت‌های برونگرا یک اقدام پیشگیرانه برای کاهش بروز فشار اکسیداتیو ناشی از فعالیت می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: استرس اکسیداتیو، زعفران، فعالیت برونگرا، MDA‌، SOD‌، CAT
متن کامل [PDF 190 kb]   (1693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Varmazyar M, Azarbayjani M. The Effect of Saffron Supplementation of Antioxidant Enzymes Activities During a Session Eccentric Exercise in Active Males. JMP. 2014; 2 (50) :54-63
URL: http://jmp.ir/article-1-32-fa.html

ورمزیار مسلم، آذربایجانی محمدعلی. اثر مکمل زعفران بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی طی یک جلسه فعالیت برون‌گرا در مردان فعال. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 2 (50) :54-63

URL: http://jmp.ir/article-1-32-fa.html



دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638