[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 33 - ( 12-1388 ) ::
جلد 1 شماره 33 صفحات 75-82 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیب‌های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی
زهرا کاظمی‌زاده* 1، زهره حبیبی2، مرتضی یوسف‌زادی3، محمد‌علی اصحابی4، مهناز حیدری‌ریکان5
1- عضو هیأت علمی گروه پژوهشی فیتوشیمی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی ، kazemizadeh@acecr.ac.ir
2- استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
3- عضو هیأت علمی، گروه پژوهشی اکولوژی و سیستماتیک، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی
4- کارشناسی‌ارشد، گروه شیمی ، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
5- عضو هیأت علمی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده:   (3590 مشاهده)
مقدمه: در کشور ایران تعداد 58 گونه از این جنس رویش دارد که 17 گونه از این تعداد بومی ایران می‌باشد. گیاهان متعلق به این جنس دارای خواص دارویی بوده ودر طب سنتی استفاده می‌شوند. هدف: شناسایی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس گونه‌ مریم گلی گل درشت و بررسی فعالیت ضدباکتری آن. روش بررسی: در این تحقیق گونه مریم گلی گل درشت از محل رویش خود در دره مارمیشو ارومیه جمع‌آوری شد. اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه‌های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس، به کمک طیف جرمی، شاخص بازداری و مقایسه آن با شاخص‌های بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت. جهت بررسی خواص ضد‌باکتری از روش انتشار روی دیسک و MIC استفاده شد. نتایج: بازدهی اسانس برای این گونه، 35/0 درصد وزنی- وزنی به ‌دست آمد. تعداد 34 ترکیب (6/97 درصد) اسانس شناسایی شد که - Carryophylleneβ (7/32 درصد) و 1,8 - Cineol (9/18 درصد) ترکیب‌های عمده بودند. اسانس این گیاه بر روی میکروارگانیسم‌های Bacillus Subtilis، Staphylococus araeus و Staphylococus epidermidis اثرات نسبتاً قوی نشان داد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مونوترپن‌ها (4/44 درصد) و سزکویی‌ترپن‌ها (0/52 درصد) اسانس این گونه را تشکیل می‌دهند. اثرات ضد‌باکتری می‌تواند به دلیل وجود ترکیب‌ 1,8 - Cineol در اسانس باشد.
واژه‌های کلیدی: مریم گلی گل درشت، اسانس، GC/MS، ضد‌باکتری
متن کامل [PDF 416 kb]   (1024 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيتوشيمي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemizadeh Z, Habibi Z, Yousefzadi M, As,habi M, Heidari-Rikan M. Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy, from West Azarbayjan Province. JMP. 2010; 1 (33) :75-82
URL: http://jmp.ir/article-1-314-fa.html

کاظمی‌زاده زهرا، حبیبی زهره، یوسف‌زادی مرتضی، اصحابی محمد‌علی، حیدری‌ریکان مهناز. بررسی ترکیب‌های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 1 (33) :75-82

URL: http://jmp.ir/article-1-314-fa.html



دوره 1، شماره 33 - ( 12-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708