[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 33 - ( 12-1388 ) ::
جلد 1 شماره 33 صفحات 58-65 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و مقایسه اثرات ضد‌باکتریایی عصاره الکلی برگ، گل و ریشه آویشن شیرازی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین
عباس یادگار1، مرتضی ستاری* 2، محسن بیگدلی3، فرشته بختیاری4
1- گروه باکتری‌شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه باکتری‌شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، Sattarim@modares.ac.ir
3- سازمان تحقیقات و پژوهش جهاد کشاورزی
4- دانشکده داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، قلهک
چکیده:   (3253 مشاهده)
مقدمه: به دلیل مقاومت روزافزون باکتری‌های بیماری‌زا به آنتی‌بیوتیک‌های رایج و نسل جدید محققین در پی یافتن عوامل ضد‌میکروبی با منشای گیاهی به عنوان داروهای جایگزین می‌باشند. آویشن شیرازی جزء خانواده نعناییان و دارای خواص ضد‌میکروبی می‌باشد. هدف: این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه اثرات بازدارندگی عصاره‌های الکلی برگ، گل و ریشه گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) انجام شد. روش بررسی: برگ‌های جوان، گل و ریشه گیاه پس از خشک شدن به طور جداگانه به میزان 50 گرم به ارلن‌های حاوی 250 میلی‌لیتر هیدرواتانول 85 درجه و آب مقطر اضافه شد. سپس عصاره‌ها به روش تقطیر در خلاء استخراج شدند. خواص ضد‌باکتریایی عصاره‌ها ابتدا به روش رقت‌سازی در لوله تعیین و سپس وزن خشک عصاره‌ها در هر میلی‌لیتر محاسبه و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی آن‌ها به دست آمد. به منظور شناسایی مواد موثره ضد‌باکتریایی عصاره‌های الکلی از روش کروماتوگرافی لایه نازک استفاده شد. نتایج: غلظت‌های 031/3 و 062/6 mg/ml عصاره الکلی برگ‌ها، غلظت‌های 687/5 و 375/11 mg/ml عصاره الکلی گل و غلظت‌های 437/5 و 875/10 mg/ml عصاره الکلی ریشه آویشن به ترتیب قادر به مهار و کشتن هر سه سویه استاندارد و بالینی بودند و از این لحاظ تفاوتی ما بین سویه‌ها مشاهده نشد. آنالیز کروماتوگرام‌ها در روش TLC نشان داد که تیمول و کارواکرول جزء ترکیبات اصلی گیاه آویشن شیرازی می‌باشند. نتیجه‌گیری: اگر چه کاربرد بالینی عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی به دلیل عوارض جانبی کمتر نسبت به عوامل درمانی رایج، با ارزش به نظر می‌رسد، اما جهت کاربرد بالینی عصاره‌های الکلی آویشن شیرازی باید تحقیقات بیشتری در زمینه مکانیسم عمل ترکیبات موثر این گیاه بر روی عوامل میکروبی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، عصاره الکلی، اثرات ضد‌باکتریایی
متن کامل [PDF 313 kb]   (1317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باكتري شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yadegar A, Sattari M, Bigdeli M, Bakhtiari F. Evaluation and Comparison of Antibacterial Effects of Alcoholic Extracts of Zataria multiflora Boiss Leaves, Flowers and Root on Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus. JMP. 2010; 1 (33) :58-65
URL: http://jmp.ir/article-1-312-fa.html

یادگار عباس، ستاری مرتضی، بیگدلی محسن، بختیاری فرشته. بررسی و مقایسه اثرات ضد‌باکتریایی عصاره الکلی برگ، گل و ریشه آویشن شیرازی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 1 (33) :58-65

URL: http://jmp.ir/article-1-312-fa.html



دوره 1، شماره 33 - ( 12-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764