سال 20، شماره 80 - ( 9-1400 )                   سال 20 شماره 80 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج،‌ ایران
2- مرکز تحقیقات داروشناسی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
3- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه،‌ ایران ، Mjziaee@gmail.com
چکیده:   (628 مشاهده)
مقدمه: نوروپاتی دیابتی از پیامدهای هیپرگلیسمی مزمن است که با گذشت زمان منجر به آسیب عصبی می‌شود. میوه هندوانه ابوجهل   Citrullus colocynthis (L.) از دیرباز در طب سنتی ایران برای درمان دیابت استفاده می‌شده است. هدف: در این مطالعه، ما اثرات محافظتی  C. colocynthis را در برابر سمیت عصبی ناشی از گلوکز بالا در سلول‌های 12-PC به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مناسب برای عملکردهای عصبی مورد بررسی قرار دادیم. روش بررسی: میوه خشک بدون دانه با متانول عصاره‌گیری و سپس با تقطیر در خلاء خشک شد. سپس عصاره بدست آمده به فراکسیون‌های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی، بوتانول نرمال و باقیمانده آبی تقسیم شد. از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای آنالیز کیفی کولوسینتین موجود در پالپ میوه هندوانه ابوجهل استفاده شد. زنده ماندن سلول 12-PC توسط عصاره تام و فراکسیون‌های آن با استفاده از دوز و زمان در محیط قند بالا در سلول‌های 12-PC به عنوان یک مدل مناسب برای مطالعه عملکردهای عصبی از طریق سنجش MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: زنده ماندن سلول 12-PC در چاهک‌های حاوی گلوکز باال در مقایسه با سلول‌های طبیعی تحت درمان با گلوکز به میزان قابل توجهی کاهش یافت. اما درمان با عصاره هندوانه ابوجهل بطور قابل توجهی باعث افزایش ماندگاری سلول‌ها در شرایط سمی بالای گلوکز بسته به دوز و زمان شد. عصاره متانولی هندوانه ابوجهل این اثر محافظتی را در برابر سمیت سلولی ناشی از گلوکز بالا در سلول‌های 12-PC بهتر نشان داد. نتیجه‌گیری: هندوانه ابوجهل دارای خواص محافظتی عصبی در برابر شرایط بالای گلوکز در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد.
متن کامل [PDF 723 kb]   (232 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/9/8 | انتشار: 1400/9/10

فهرست منابع
1. Fauci AS. Harrison's principles of internal medicine. McGraw-Hill Education; 2015.
2. Russell JW and Zilliox LA. Diabetic neuropathies. Continuum (Minneap Minn). 2014; 20(5): 1226. [DOI:10.1212/01.CON.0000455884.29545.d2]
3. Newsholme P, Cruzat VF, Keane KN, Carlessi R and de Bittencourt Jr PIH. Molecular mechanisms of ROS production and oxidative stress in diabetes. Biochemical. J. 2016; 473(24): 4527-4550. [DOI:10.1042/BCJ20160503C]
4. Asmat U, Abad K and Ismail K. Diabetes mellitus and oxidative stress-A concise review. Saudi Pharmaceutical. J. 2016; 24(5): 547-553. [DOI:10.1016/j.jsps.2015.03.013]
5. Maritim A, Sanders A and Watkins Iii J. Diabetes, oxidative stress, and antioxidants: a review. Journal of Biochemical and Molecular Toxicol. 2003; 17(1): 24-38. [DOI:10.1002/jbt.10058]
6. Choudhury H, Pandey M, Hua CK, Mun CS, Jing JK, Kong L and Kesharwani P. An update on natural compounds in the remedy of diabetes mellitus: A systematic review.J. Tradit. Complement. Med. 2018; 8(3), 361-376. [DOI:10.1016/j.jtcme.2017.08.012]
7. Fallah Huseini H, Abdolghaffari AH, Ahwazi M, Jasemi E, Yaghoobi M and Ziaee M. Topical application of Teucrium polium can improve wound healing in diabetic rats. Int. J. Low Extrem. Wounds 2020; 19(2): 132-138. [DOI:10.1177/1534734619868629]
8. A Z. Medicinal Plants. Vol. 5. Tehran, Iran: Tehran University press; 1996.
9. Fallah Huseini H, Kianbakht S, Mousavi R and Aman Zadeh N. Study on Effects of Processing with Vinegar and Saline on Toxicity and Anti-diabetic Property of Citrullus colocynthis (L.) Schrad. Fruit Extract in Rats. Journal of Medicinal Plants 2011; 4(40): 119-123.
10. Ostovar M, Akbari A, Anbardar MH, Iraji A, Salmanpour M, Ghoran SH, Heydari M and Shams M. Effects of Citrullus colocynthis L. in a rat model of diabetic neuropathy. J. Integrative Medicine 2020; 18(1): 59-67. [DOI:10.1016/j.joim.2019.12.002]
11. Sebbagh N, Cruciani-Guglielmacci C, Ouali F, Berthault M-F, Rouch C, Sari DC and Magnan C. Comparative effects of Citrullus colocynthis, sunflower and olive oil-enriched diet in streptozotocin-induced diabetes in rats. Diabetes & Metabolism 2009; 35(3): 178-184. [DOI:10.1016/j.diabet.2008.10.005]
12. Fallah Huseini H, Zaree A, Heshmat R, Larijani B, Fakhrzadeh H, Rezaii Sharifabadi R, Naderi G, Zaringhalam J and Shikh Samani A. The effect of Citrullus colocynthis (L.) Schrad. fruit on oxidative stress parameters in type II diabetic patients. J. Med. Plants 2006; 1(17): 55-60.
13. Yaghoobi M, Miri-Moghaddam E, Navidian A, Nikbakht R, Mehrafarin A and Fallah Huseini H. Safety and Efficacy of Processed Citrullus colocynthis L. Fruit in Treatment of Hyperlipidemic Type II Diabetic Patients: A Randomized, Placebo-controlled Clinical Trial. J. Med. Plants 2014; 13(52): 81-88.
14. Widyawati PS, Budianta TDW, Kusuma FA and Wijaya EL. Difference of solvent polarity to phytochemical content and antioxidant activity of Pluchea indicia less leaves extracts. International Journal of Pharmacognosy and Phytochemical Res. 2014; 6(4): 850-855.
15. Kumar P, Nagarajan A and Uchil PD. Analysis of cell viability by the MTT assay. Cold Spring Harbor Protocols 2018; 2018(6): pdb. prot095505. [DOI:10.1101/pdb.prot095505]
16. Greene LA and Rein G. Synthesis, storage and release of acetylcholine by a noradrenergic pheochromocytoma cell line. Nature. 1977; 268(5618): 349-351. [DOI:10.1038/268349a0]
17. Ebrahimi E, Mohammadzadeh G, Mansouri E and Aberomand M. Effects of hydro-alcoholic leaf extract of Citrullus colocynthis on biochemical factors and histopathological changes in streptozotocin-induced diabetic rats. Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products 2016; 11(3): e33214. [DOI:10.17795/jjnpp-33214]
18. Shakeel M. Recent advances in understanding the role of oxidative stress in diabetic neuropathy. Diabetes Metab. Syndr. 2015; 9(4): 373-378. [DOI:10.1016/j.dsx.2014.04.029]
19. Kumar S, Kumar D, Saroha K, Singh N and Vashishta B. Antioxidant and free radical scavenging potential of Citrullus colocynthis (L.) Schrad. methanolic fruit extract. Acta Pharmaceutica. 2008; 58(2): 215-220. [DOI:10.2478/v10007-008-0008-1]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.