سال 9، شماره 33 - ( 12-1388 )                   سال 9 شماره 33 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahsini L, Heydari R, Ilkhanipoor M, Zare S, Nejati V. The Survey of Administration of Cherries Ethanolic Extract on the Serum Levels of Lipids of Diabetic Rats. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :41-48
URL: http://jmp.ir/article-1-310-fa.html
تحسینی لاچین، حیدری رضا، ایلخانی‌پور مینو، زارع صمد، نجاتی وحید. بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربی‌های پلاسما در رت‌های دیابتی. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :41-48

URL: http://jmp.ir/article-1-310-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه ، Tahsini273@yahoo.com
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (5586 مشاهده)
مقدمه: دیابت ملیتوس یکی از بیماری‌های متابولیکی سیستم آندوکرینی است که ناشی از نقص در ترشح انسولین، عمل انسولین و یا هر دو می‌باشد. نقص انسولین منجر به هیپرگلیسمی مزمن همراه با اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروﺗﺌین می‌شود. اساس درمان دیابت، تجویز انسولین و بعضی ترکیبات شیمیایی کاهنده قندخون می‌باشد که با توجه به عوارض جانبی متعدد آن‌ها، استفاده از گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. گیلاس (خانواده رزاسه) دارای رنگیزه قدرتمند گیاهی به نام آنتوسیانین می‌باشد که موجب رنگ قرمز تیره در این میوه می‌شود و این ترکیبات یکی از غنی‌ترین منابع آنتی‌اکسیدانی هستند که قندخون، سطح انسولین، سطح کلسترول تام و تری گلیسرید را کاهش می‌دهند. هدف: این مطالعه به منظور تعیین اثرات هیپولیپیدمیک گیلاس در رت‌های دیابتی شده با آلوکسان می‌باشد. روش‌ بررسی: در این تحقیق اثر عصاره اتانولی سه گونه گیلاس بر میزان چربی‌های پلاسما در رت‌های دیابتی شده بررسی شد. برای این منظور از ٣٦ رت نر بالغ به وزن متوسط ٢٠٠ - ١٥٠ گرم در ٦ گروه ٦ تایی استفاده شد و بیماری دیابت با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونو هیدرات به میزان mg/kg 120 القا شد. عصاره با دوز mg/kg 200 به صورت خوراکی در رت‌های دیابتی شده در دوره تیمار ٤ هفته‌ای گاواژ شد. نتایج: نتایج به دست آمده کاهش معنی‌دار میزان تری‌گلیسرید، LDL را در رت‌های تیمار شده نسبت به گروه دیابتی نشان داد. با تجویز عصاره گیلاسی میزان HDL و کلسترول تام به طور معنی‌داری افزایش یافت. نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد استفاده از عصاره گیلاس دارای اثرات هیپولیپیدمیک است و در نتیجه عصاره این گیاه می‌تواند در کنترل و پیشگیری از عوارض دیابت موثر باشد.
واژه‌های کلیدی: دیابت، عصاره گیلاس، چربی پلاسما
متن کامل [PDF 369 kb]   (2093 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1387/6/3 | پذیرش: 1387/9/12 | انتشار: 1388/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb