Shamspur T, Mostafavi A. Comparative Survey on Chemical Composition of the First and the Second Essential Oils of
Rosa damascena Mill. in Different Locations in Iran. J. Med. Plants 2011; 10 (39) :63-74
URL:
http://jmp.ir/article-1-2907-fa.html
شمسپور طیبه، مصطفوی علی. مقایسهی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گل محمدی مناطق مختلف ایران
Rosa damascena Mill.. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (39) :63-74
URL: http://jmp.ir/article-1-2907-fa.html
1- استادیار شیمی تجزیه، بخش شیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
2- استاد شیمی تجزیه، بخش شیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
چکیده: (2363 مشاهده)
مقدمه: استفاده از رزها از زمانهای گذشته به عنوان خوشبوکننده، در صنایع غذایی و آرایشی و در مواردی به عنوان دارو مورد توجه بوده است
هدف: در پژوهش حاضر به بررسی مقایسهای ترکیبات شیمیایی اسانس گل محمدی مناطق مختلف ایران در مقیاس صنعتی پرداخته میشود.
روش بررسی: اسانس اول و دوم گل محمدی Rosa damascena Mill.به روش تقطیر با آب و بخار آب به دست آمد. اسانسهای حاصل با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به یونیزاسیون شعلهای(GC/FID) و طیف نگارجرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفت و نتایج با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج: بر طبق نتایج، ترکیب اصلی روغن گل محمدی ایران سیترونلول با (6/27 درصد) در کاشان 2/41 درصد در بردسیر،
4/38 درصد در مهدیآباد و 6/41 درصد در لالهزار بود، که قابل مقایسه با کشورهای از قبیل ترکیه با 0/32 درصد، بلغارستان با 0/32 درصد و هند با 0/40 درصد میباشد.
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که سیترونلول به عنوان ترکیب اصلی موجود در اسانسهای دوم به میزان چشمگیری در روغنهای کرمان و کاشان دیده میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1387/7/15 | پذیرش: 1389/11/4 | انتشار: 1390/10/10