سال 10، شماره 39 و S7 - ( supplement 7 1390 )                   سال 10 شماره 39 و S7 صفحات 74-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار شیمی تجزیه، بخش شیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
2- استاد شیمی تجزیه، بخش شیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده علوم،‌ دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
چکیده:   (2449 مشاهده)
مقدمه: استفاده از رزها از‌ زمان‌های گذشته به عنوان خوشبوکننده، ‌در صنایع غذایی و آرایشی و در مواردی به عنوان دارو مورد توجه بوده است
هدف: در پژوهش حاضر به بررسی مقایسه‌ای ترکیبات شیمیایی اسانس گل محمدی مناطق مختلف ایران در مقیاس صنعتی پرداخته می‌شود.
روش بررسی: اسانس اول و دوم گل محمدی  Rosa damascena Mill.‌به روش تقطیر با آب و بخار آب به دست آمد. اسانس‌های حاصل‌ با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به یونیزاسیون شعله‌ای(GC/FID) و طیف نگارجرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی‌ و کیفی‌ قرار گرفت و نتایج با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج: بر طبق نتایج، ترکیب اصلی روغن گل محمدی ایران سیترونلول با (6/27 درصد) در کاشان 2/41 درصد در بردسیر،
4/38 درصد در مهدی‌آباد و 6/41 درصد در لاله‌زار بود، که قابل مقایسه با کشورهای از قبیل ترکیه با 0/32 درصد‌، بلغارستان با 0/32 درصد و هند با 0/40 درصد می‌باشد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که سیترونلول به عنوان ترکیب اصلی موجود در اسانس‌های دوم به میزان چشمگیری در روغن‌های کرمان و کاشان‌ دیده می‌شود.
متن کامل [PDF 532 kb]   (1352 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1387/7/15 | پذیرش: 1389/11/4 | انتشار: 1390/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.