سال 9، شماره 34 - ( 3-1389 )                   سال 9 شماره 34 صفحات 101-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، مرکز تحقیقات علوم دارویی و دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، hosseinzadehh@mums.ac.ir
2- گروه بیوتکنولوژی و فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم دارویی و دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (5425 مشاهده)
مقدمه: کندر، صمغ به دست آمده از گیاه Boswellia carterii از دیرباز در طب سنتی مورداستفاده بوده و به عنوان افزایش‌دهنده حافظه و مهارت‌های یادگیری استفاده می‌شده است. هدف: در این تحقیق اثرات تزریق داخل صفاقی فراکسیون‌های کندر روی حافظه سالم و حافظه تخریب شده با هیوسین به روش ماز آبی موریس در رت بررسی شد. روش بررسی: هر رت به مدت 5 روز و هر روز یک نوبت (هر نوبت شامل 4 تجربه) از 4 ربع حوضچه ماز به طور تصادفی آزمایش شد. مواد و عصاره‌ها به جز هیوسین (20 دقیقه) یک ساعت قبل از شروع آزمایش به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در روز پنجم آزمون حرکتی جعبه باز جهت بررسی مواد بر روی فعالیت حرکتی صورت گرفت. نتایج: فراکسیون‌های اتیل استاتی (g/kg 1/0) و N- بوتانولی (g/kg 1/0) باعث کاهش زمان یافتن سکو در حافظه سالم شد. این اثر با فراکسیون اتیل استاتی بارزتر بود (001/0p<). اثر این فراکسیون‌ها بر روی حافظه تخریب شده توسط هیوسین (mg/kg 5/0) نیز بررسی شد. فراکسیون اتیل استاتی (g/kg 1/0)، زمان یافتن سکو را نسبت به گروه هیوسین کاهش داد (001/0p<). اثرات این فراکسیون‌ها بر روی فعالیت حرکتی رت به روش جعبه باز بررسی شد. میزان حرکت با این فراکسیون ها افزایش معنی‌داری نسبت به کنترل نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که کندر می‌تواند در رت باعث افزایش توانایی حافظه هم در حافظه سالم و هم در حافظه تخریب شده با هیوسین شود که مکانیسم احتمالی آن ممکن است از طریق سیستم کولینرژیک باشد.
متن کامل [PDF 218 kb]   (2079 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1387/6/31 | پذیرش: 1388/9/9 | انتشار: 1389/3/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.