سال 19، شماره 75 - ( 6-1399 )                   سال 19 شماره 75 صفحات 203-188 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Andalib S, Maleki Nejad N, Kamali Nejad M, Tavakolizadeh M, Noubarani M, Shahbazi Zanjanmaskan S et al . A search for protective activity of aqueous extract of Punica granatum L. var. pleniflora against CCl4-induced hepatotoxicity in rats. J. Med. Plants 2020; 19 (75) :188-203
URL: http://jmp.ir/article-1-2582-fa.html
عندلیب سینا، ملکی‌نژاد نگار، کمالی‌نژاد محمد، توکلی‌زاده مهدی، نوبرانی مریم، شهبازی زنجان مسکن سونیا و همکاران.. بررسی اثرات محافظت‌کنندگی عصاره آبی گلنار (Punica granatum L. var. pleniflora) در سمیت کبدی ناشی از تترا کلرید کربن در موش‌های صحرایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (75) :188-203

URL: http://jmp.ir/article-1-2582-fa.html


1- گروه فارماکولوژی و سمشناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران
4- گروه فارماکولوژی و سمشناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران ، eskandarimr@zums.ac.ir
چکیده:   (2548 مشاهده)
مقدمه: گلنار (Punica granatum var. pleniflora) از خانواده انار یا Puniaceae می‌باشد که به عنوان گل انار غیرمثمر شناخته می‌شود. هدف: در مطالعه کنونی، اثرات محافظت‌کنندگی کبدی عصاره آبی گلنار در سمیت کبدی القاء شده توسط تترا کلرید کربن (CCl4)  در موش‌های صحرایی نر و همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی برون‌تن (in vitro) و درون‌تن (in vivo) این عصاره بررسی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی و مهار‌کنندگی رادیکال‌های آزاد در برون‌تن، به روش DPPH و اندازه‌گیری پلی فنل و فلاونوئید نیز ارزیابی شد. روش بررسی: سمیت کبدی بوسیله تتراکلرایدکربن القا شد و حیوان‌های مورد آزمایش سه دوز مختلف عصاره را به صورت خوراکی دریافت کردند.  نتایج: در انتهای آزمایش غلظت سرمی مارکرهای آسیب کبدی شامل: آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT)، بیلی‌روبین و پروتئین تام خون در حیواناتی که توسط تتراکلراید‌کربن مسموم شده بودند، توسط عصاره کاهش یافت (‌001/0>P). علاوه بر این، در بخش درون‌تن عصاره توانست استرس اکسیداتیو کبدی ایجاد شده توسط تترا‌کلراید‌کربن را کاهش دهد که با افزایش گلوتاتیون (GSH) و کاهش لیپیدپراکسیداسیون کبدی مشخص می‌شود (‌001/0>P). در عین حال، این عصاره توانست وزن نسبی کبد را که در اثر مسمومیت با این سم کبدی افزایش یافته بود، بهبود ببخشد (‌001/0>P). نتیجه‌گیری: به عنوان نتیجه‌گیری می‌توان گفت که بخشی از اثر محافظت‌کنندگی عصاره آبی گلنار در برابر آسیب کبدی ناشی از تتراکلراید‌کربن، می‌تواند بواسطه خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره باشد.
متن کامل [PDF 935 kb]   (1349 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1398/10/18 | انتشار: 1399/6/16

فهرست منابع
1. Almazroo OA, Miah MK and Venkataramanan R. Drug Metabolism in the Liver. Clin. Liver. Dis. 2017; 21: 1-20. [DOI:10.1016/j.cld.2016.08.001]
2. Zhou Y, Peng C, Zhou Z and Huang K. Ketoconazole pretreatment ameliorates carbon tetrachloride-induced acute liver injury in rats by suppressing inflammation and oxidative stress. J. Toxicol. Sci. 2019; 44: 405-14. [DOI:10.2131/jts.44.405]
3. Chang WC, Hung CT, Chen YS, Hsueh CC, Hou CW and Lay HL. Amelioration of carbon tetrachloride-induced hepatic injury by emulsified Antrodia extract. Iran. J. Basic. Med. Sci. 2018; 21: 230-5.
4. Wahid A, Hamed AN, Eltahir HM and Abouzied MM. Hepatoprotective activity of ethanolic extract of Salix subserrata against CCl4-induced chronic hepatotoxicity in rats. BMC. Complement. Altern. Med. 2016; 16: 263. [DOI:10.1186/s12906-016-1238-2]
5. Hozzein WN, Al-Khalaf AA, Mohany M, Al-Rejaie SS, Ali DMI and Amin AA. The potential protective effect of two actinomycete extracts against carbon tetrachloride-induced hepatotoxicity in rats. Environ. Sci. Pollut. Res. Int. 2019; 26: 3834-47. [DOI:10.1007/s11356-018-3904-z]
6. Heidari H, Kamalinejad M, Noubarani M, Rahmati M, Jafarian I, Adiban H and Eskandari MR. Protective mechanisms of Cucumis sativus in diabetes-related modelsof oxidative stress and carbonyl stress. Bioimpacts 2016; 6: 33-9. [DOI:10.15171/bi.2016.05]
7. Sharma P, McClees SF and Afaq F. Pomegranate for Prevention and Treatment of Cancer: An Update. Molecules 2017; 22: 177. [DOI:10.3390/molecules22010177]
8. Danesi F and Ferguson LR. Could Pomegranate Juice Help in the Control of Inflammatory Diseases? Nutrients 2017; 9: 958. [DOI:10.3390/nu9090958]
9. Bar-Ya'akov I, Tian L, Amir R and Holland D. Primary Metabolites, Anthocyanins, and Hydrolyzable Tannins in the Pomegranate Fruit. Front. Plant. Sci. 2019; 10: 620. [DOI:10.3389/fpls.2019.00620]
10. Wu Y, Zhu CP, Zhang Y, Li Y and Sun JR. Immunomodulatory and antioxidant effects of pomegranate peel polysaccharides on immunosuppressed mice. Int. J. Biol. Macromol. 2019; 137: 504-11. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2019.06.139]
11. Jamshidzadeh A, Abbasian M, Rezaeian Mehrabadi A and Niknahad H. Hepatoprotective Effect of Pomegranate (Punica Granatum) Fruit Juice and Seed Extracts against CCL4-Induced Toxicity. Iran. J. Pharma. Sci. 2012; 8: 181-7.
12. Asgary S, Keshvari M, Sahebkar A and Sarrafzadegan N. Pomegranate Consumption and Blood Pressure: A Review. Curr. Pharm. Des. 2017; 23: 1042-50. [DOI:10.2174/1381612822666161010103339]
13. Wang R. Wang W, Wang L, Liu R, Ding Y and Du L. Constituents of the flowers of Punica granatum. Fitoterapia 2006; 77: 534-7. [DOI:10.1016/j.fitote.2006.06.011]
14. Yang YX, Yan FL and Wang X. Chemical constituents from Punica granatum flowers. J. Chinese. Medicinal. Materials 2004; 37: 804-7.
15. Mahboubi A, Asgarpanah J, Sadaghiyani PN and Faizi M. Total phenolic and flavonoid content and antibacterial activity of Punica granatum L. var. pleniflora flowers (Golnar) against bacterial strains causing foodborne diseases. BMC. Complement. Altern. Med. 2015; 15: 366. [DOI:10.1186/s12906-015-0887-x]
16. Sedigh-Rahimabadi M, Fani M, Rostami-Chijan M, Zarshenas MM and Shams M. A Traditional Mouthwash (Punica granatum var pleniflora) for Controlling Gingivitis of Diabetic Patients: A Double-Blind Randomized Controlled Clinical Trial. J. Evid. Based. Complementary Altern. Med. 2017; 22: 59-67. [DOI:10.1177/2156587216633370]
17. Gavanji S, Larki B and Bakhtari A. The effect of extract of Punica granatum var. pleniflora for treatment of minor recurrent aphthous stomatitis. Integr. Med. Res. 2014; 3: 83-90. [DOI:10.1016/j.imr.2014.03.001]
18. Hellerbrand C, Schattenberg JM., Peterburs P, Lechner A and Brignol R. The potential of silymarin for the treatment of hepatic disorders. Clinical. Phytoscience. 2016; 2: 7. [DOI:10.1186/s40816-016-0019-2]
19. Shirazi FH, Piri M, Keshavarz S, GholamiS, Hosseini SH, Noubarani M, Andalib S, Kamalinejad M, Adiban H and Eskandari MR. Olive fruit (Olea europaea L.): Chemopreventive effect in the rat model of hepatocellular carcinoma. PharmaNutrition 2018; 6: 207-14. [DOI:10.1016/j.phanu.2018.10.003]
20. Gholami S, Hosseini MJ, Jafari L, Omidvar F, Kamalinejad M, Mashayekhi V, Hosseini SH, Kardan A, Pourahmad J and Eskandari MR. Mitochondria as a Target for the Cardioprotective Effects of Cydonia oblonga Mill. and Ficus carica L. in Doxorubicin-Induced Cardiotoxicity. Drug. Res (Stuttg). 2017; 67: 358-65. [DOI:10.1055/s-0043-101824]
21. Salimi A, Motallebi A, Ayatollahi M, SeydiE, Mohseni AR, Nazemi M and Pourahmad J. Selective toxicity of Persian Gulf seacucumber holothuria parva on humanchronic lymphocytic leukemia b lymphocytesby direct mitochondrial targeting. Environ. Toxicol. 2017; 32: 1158-69. [DOI:10.1002/tox.22312]
22. Tutunchi P, Roufegarinejad L, Hamishehkar H and Alizadeh A. Extraction of red beet extract with β-cyclodextrin-enhanced ultrasound assisted extraction: A strategy for enhancing the extraction efficacy of bioactive compounds and their stability in food models. Food. Chem. 2019; 297: 124994. [DOI:10.1016/j.foodchem.2019.124994]
23. Mansouri E, Basgen J and Saremy S. The effects of pomegranate extract on normal adult rat kidney: A stereological study. Vet. Res. Forum. 2016; 7: 1-6.
24. Weber LW, Boll M and Stampfl A. Hepatotoxicity and mechanism of action of haloalkanes: carbon tetrachloride as a toxicological model. Crit. Rev. Toxicol. 2003; 33: 105-36. [DOI:10.1080/713611034]
25. Jeong DH, Lee GP, Jeong WI, Do SH, Yang HJ, Yuan DW, Park HY, Kim KJ and Jeong KS. Alterations of mast cells and TGF-β1 on the silymarin treatment for CCl4-induced hepatic fibrosis. World. J. Gastroenterol. 2005; 11: 1141 -8. [DOI:10.3748/wjg.v11.i8.1141]
26. Mirmohammadlu M, Hosseini SH, Kamalinejad M, Esmaeili Gavgani M, Noubarani M and Eskandari MR. Hypolipidemic, Hepatoprotective and Renoprotective Effects of Cydonia Oblonga Mill. Fruit in Streptozotocin-Induced Diabetic Rats. Iran. J. Pharm. Res. 2015; 14: 1207-14.
27. Shihabi ZK and Scaro J. A modified Malloy-Evelyn procedure for total bilirubin in microsamples. Am. J. Med. Technol. 1977; 43: 1004-7.
28. Riener CK, Kada G and Gruber HJ. Quick measurement of protein sulfhydryls with Ellman's reagent and with 4,4'-dithiodipyridine. Anal. Bioanal. Chem. 2002; 373: 266-76. [DOI:10.1007/s00216-002-1347-2]
29. Adiban H, Shirazi FH, Gholami S, Kamalinejad M, Hosseini SH, Noubarani M and Eskandari MR. Chemopreventive effect of quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit extract on hepatocellular carcinoma induced by diethylnitrosamine in rats. Int. Pharm. Acta. 2019; 2e2: 1-12.
30. Amereh Z, Hatami N, Shirazi FH, Gholami S, Hosseini SH, Noubarani M, Kamalinejad M, Andalib S, Keyhanfar F and Eskandari MR. Cancer chemoprevention by oleaster (Elaeagnus angustifoli L.) fruit extract in a model of hepatocellular carcinoma induced by diethylnitrosamine in rats. EXCLI. J. 2017; 16: 1046-56.
31. Domitrović R and Potočnjak I. A comprehensive overview of hepatoprotective natural compounds: mechanism of action and clinical perspectives. Arch. Toxicol. 2016; 90: 39-79. [DOI:10.1007/s00204-015-1580-z]
32. Lin SY, Dan X, Du XX, Ran CL, Lu X, Ren SJ, Tang ZT, Yin LZ, He CL, Yuan ZX, Fu HL, Zhao XL and Shu G. Protective Effects of Salidroside against Carbon Tetrachloride (CCl4)-Induced Liver Injury by Initiating Mitochondria to Resist Oxidative Stress in Mice. Int. J. Mol. Sci. 2019; 20: 3187. [DOI:10.3390/ijms20133187]
33. Shayesteh R, Kamalinejad M, Adiban H, Kardan A, Keyhanfar F and Eskandari MR. Cytoprotective Effects of Pumpkin (Cucurbita Moschata) Fruit Extract against Oxidative Stress and Carbonyl Stress. Drug. Res (Stuttg). 2017; 67: 576-82. [DOI:10.1055/s-0043-110484]
34. Kaur G, Jabbar Z, Athar M and Alam MS. Punica granatum (pomegranate) flower extract possesses potent antioxidant activity and abrogates Fe-NTA induced hepatotoxicity in mice. Food. Chem. Toxicol. 2006; 44: 984-93. [DOI:10.1016/j.fct.2005.12.001]
35. Deniz GY and Geyikoglu F. Extract of the Punica granatum Flowers Attenuates Progression of Hepatoxicity against Cadmium Chloride-Induced Liver Injury in Rat. Inter. J. Med. Res. Heal. Sci. 2019; 8: 143-50.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb