سال 18، شماره 69 - ( 12-1397 )                   سال 18 شماره 69 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار، گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام‌نور، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (6518 مشاهده)
گیاه رازیانه Foeniculum vulgare Mill. از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین گیاهان معطر و دارویی میباشد و از اقلام صادراتی ایران است. رازیانه دارای اسانس بوده و دانه‌ِی آن مهم‌ترین اندام تولیدکننده‌ی اسانس است و مهم‌ترین ترکیب آن را آنتول (50 تا 75 درصد) تشکیل میدهد. میزان و کیفیت اسانس رازیانه تحت تأثیر عواملی چون مراحل مختلف رشدی و عوامل محیطی (دما، خاک، محل رویش، شیب، ارتفاع از سطح دریا و زمان برداشت) میباشد. اسانس این گیاه در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مواد مؤثره‌ی این گیاه در داروسازی برای مداوای سرفه، دل درد، نفخ، سوء هاضمه در کودکان و تحریک شیردهی در مادران شیرده استفاده میشود.
متن کامل [PDF 356 kb]   (9598 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1397/1/26 | پذیرش: 1397/5/14 | انتشار: 1397/8/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.