[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 66 - ( 3-1397 ) ::
جلد 2 شماره 66 صفحات 50-62 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات فصلی بر مقدار و اجزای تشکیل‌دهنده اسانس اکالیپتوس (Eucalyptus globulus) در سه منطقه استان کرمانشاه
محمد گردکانه* 1، ناهید محمدی2، عیسی ارجی3
1- 1- بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران ، mgerdakaneh@gmail.com
2- 1- بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران
3- 3- بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (443 مشاهده)
مقدمه: اکالیپتوس گیاهی دارویی و متعلق به خانواده Myrtaceae می‌باشد. ترکیب اصلی اسانس اکالیپتوس 1، 8- سینئول است که به طور وسیع در تهیه داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
هدف: بررسی اثر زمان و مکان برداشت بر مقدار و مواد تشکیل‌دهنده اسانس در برگ گیاه اکالیپتوس گونه E. globulus.
روش بررسی: این آزمایش در سه منطقه استان کرمانشاه (سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب)، در چهار فصل (بهار، تابستان، پاییز و زمستان) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1393 انجام شد. اسانس برگ‌ها به روش تقطیر با آب استخراج و با دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت.
نتایج: اثر منطقه و زمان برداشت بر نوع و میزان ترکیبات تشکیل‌دهنده اسانس اکالیپتوس در سطح یک درصد معنی‌دار شد به طوری که بیشترین تعداد ترکیبات تشکیل‌دهنده اسانس (39 ترکیب) و بیشترین مقدار ترکیبات اصلی این گیاه (1، 8- سینئول، الفا- پینن و الفا ترپینن) در منطقه قصر شیرین و گیلانغرب در فصل تابستان مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: زمان برداشت اندام‌های گیاه یکی از مهم‌ترین عواملی است که در میزان ماده مؤثره گیاهان دارویی نقش داشته و بیشترین میزان ترکیبات اصلی اسانس اکالیپتوس در فصل تابستان به دست آمده است.
واژه‌های کلیدی: اکالیپتوس، اسانس، زمان برداشت، 1، 8- سینئول
متن کامل [PDF 240 kb]   (183 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كشاورزي (گياهان دارويي)
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gerdakaneh M, Mohammadi N, Arji I. Study of Seasonal Variation on Essential Oil Content and Constituents of Eucalyptus (Eucalyptus globulus) in Three Zones of Kermanshah Province. JMP. 2018; 2 (66) :50-62
URL: http://jmp.ir/article-1-2171-fa.html

گردکانه محمد، محمدی ناهید، ارجی عیسی. بررسی تغییرات فصلی بر مقدار و اجزای تشکیل‌دهنده اسانس اکالیپتوس (Eucalyptus globulus) در سه منطقه استان کرمانشاه . فصلنامه گياهان دارويي. 1397; 2 (66) :50-62

URL: http://jmp.ir/article-1-2171-fa.html



دوره 2، شماره 66 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792