[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 38 - ( 3 1390 ) ::
جلد 2 شماره 38 صفحات 78-84 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر روش‌های مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (Laurus nobilis L.)
محمود نادری حاجی باقرکندی* 1، فاطمه سفیدکن2، ابراهیم عزیزی3
1- دانشگاه پیام نور ابهر ، m.nadery@rifr-ac.ir
2- بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (3537 مشاهده)
مقدمه: برگ بو با نام علمیLaurus nobilis درختی است کوچک مخصوص نواحی مدیترانه‌ای که برگ‌های آن به عنوان چاشنی اغذیه و به منظور معطر ساختن برخی کنسروها و غیره به کار می‌رود. هدف: از آنجا که بازده اسانس و میزان ترکیب‌های تشکیل‌دهنده آن بیان‌کننده ارزش یک اسانس است، در این تحقیق، تاثیر روش‌های مختلف اسانس‌گیری برکمیت و کیفیت اسانس برگ بو مورد مطالعه قرار گرفت. روش بررسی: بدین منظور برگ این گیاه از باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در تیر ماه 1388 جمع‌آوری و پس از خشک کردن در سایه به سه روش تقطیر با آب، تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب اسانس آن استخراج شد. اسانس‌ها به کمک دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به طیف سنج جرمی تجزیه و شناسایی شد. نتایج: بازده اسانس برگ بو (w/w) برای روش‌های تقطیر با آب، تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب به ترتیب 64/2، 64/1 و 56/2 درصد بود. 25 ترکیب در اسانس شناسایی شد. از بین این ترکیبات 8،1 - سینئول (6/46، 8/37 و 1/49 درصد)، سابینن (7/10 درصد، 3/12 درصد و 13/12) و آلفا - ترپینیل استات (8/13، 3/19 و 0/11) به ترتیب اجزای عمده در اسانس حاصل از روش‌های تقطیر با آب، تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب بودند. نتیجه‌گیری‌: تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بازده اسانس و میزان 8،1 - سینئول در روش‌های تقطیر با آب و تقطیر با آب و بخار آب در یک سطح قرار گرفته و بالاتر از روش تقطیر با بخار آب می‌باشد. همچنین در بررسی آماری اختلاف معنی‌داری در میزان ترکیب‌های سابینن و آلفا - ترپینیل استات در اسانس‌های حاصل از روش‌های مختلف تقطیر به دست آمد.
واژه‌های کلیدی: برگ بو (Laurus nobilis L.)، اسانس، روش‌های مختلف تقطیر، 8، 1 - سینئول، آلفا - ترپینیل استات، سابینن
متن کامل [PDF 229 kb]   (909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گياهان دارويي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi - Hajibagher kandi M, Sefidkon F, Azizi E. The Effects of Different Distillation Methods on Quality and Quantity of Essential Oil of Laurus nobilis L.. JMP. 2011; 2 (38) :78-84
URL: http://jmp.ir/article-1-213-fa.html

نادری حاجی باقرکندی محمود، سفیدکن فاطمه، عزیزی ابراهیم. تأثیر روش‌های مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (Laurus nobilis L.). فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 2 (38) :78-84

URL: http://jmp.ir/article-1-213-fa.html



دوره 2، شماره 38 - ( 3 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3767