:: دوره 1، شماره 65 - ( 12-1396 ) ::
جلد 1 شماره 65 صفحات 83-92 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی همراه با مصرف شنبلیله بر پروفایل لیپیدی، ترکیب بدن، مقاومت انسولین و VO2max زنان چاق مبتلا به دیابت نوع2
غلامان1، ماندانا غلامی* 2
1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه آزاد اسلامی ، Gholami_man@yahoo.com
چکیده:   (1113 مشاهده)
مقدمه: ورزش همراه مصرف برخی مکمل­ های گیاهی می­ تواند بر متابولیسم انرژی بدن،  لیپیدهای خون  تاثیرگذار باشد. اما، تاثیر ترکیب فعالیت ورزشی با شنبلیله بر متابولیسم لیپیدی و ترکیب بدن مبتلایان به دیابت نوع2 نامشخص است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی با مصرف شنبلیله بر پروفایل لیپیدی، ترکیب بدن، مقاومت انسولین و VO2max زنان چاق مبتلا به دیابت نوع2 بودروش کار: 40 زن چاق مبتلا به دیابت نوع2 با میانگین سنی 5/2 ± 2/44 سال و شاخص توده بدن (BMI) 67/1 ± 58/32 در چهار گروه (هر گروه 10 نفر) کنترل، شنبلیله، تمرین و تمرین+شنبلیله تقسیم­ بندی شدند. برنامه تمرین استقامتی دویدن به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته به مدت 55-30 دقیقه در هر جلسه اجرا شد. شدت تمرین از 45 درصد ضربان قلب ذخیره در هفته اول به 65 درصد ضربان قلب ذخیره در هفته آخر افزایش یافت. آزمودنی­ ها در گروه شنبلیله و تمرین +شنبلیله، روزانه 15 گرم دانه شنبلیله را در سه نوبت (هر نوبت پنج گرم) صبح، ظهر و شب در ترکیب با ماست مصرف کردندنتایج: نتایج کاهش معنادار درصد چربی بدن و افزایش معنادار VO2max را در هر دو گروه تمرین کرده نشان داد (05/0<p). همچنین، بهبود پروفایل لیپیدی، کاهش گلوکز و مقاومت انسولین در گروه­ های تمرین کرده معنادار بود. افزایش HDL-c و کاهش LDL-c در گروه تمرین+شنبلیله در مقایسه با تمرین به تنهایی معنادار بود. مصرف شنبلیله سازگاری­ های ناشی از تمرین استقامتی در مبتلایان به دیابت نوع2 را بیشتر می­ کند.
واژه‌های کلیدی: دیابت ملیتوس، تمرین استقامتی، دانه شنبلیله، ترکیب بدن
متن کامل [PDF 91 kb]   (318 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۹


XML   English Abstract   Print



دوره 1، شماره 65 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها