[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 64 و S11 - ( ويژه‌نامه شماره 11- ضميمه پاييز 1396 ) ::
جلد 4 شماره 64 و S11 صفحات 137-146 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عصاره‌ی هیدروالکلی میوه تمشک (Raspberry fruit) بر حافظه‌ی احترازی غیرفعال و درد ناشی از ایسکمی مغزی و خونرسانی مجدد به مغز در رت نژاد ویستار
محمدحسین محمدی مهدی‌آبادی حسنی1، مجتبی مرادی2، سیداسماعیل خوشنام2، شیما محمدی* 3
1- 1- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- 2- گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
3- 3- گروه علوم اعصاب، دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (741 مشاهده)
مقدمه: ایسکمی مغزی یکی از علل اصلی مرگ و ناتوانی جسمی در جهان است. فلاونوئیدهای موجود در تمشک با غیرفعال کردن رادیکال‌های آزاد، می‌توانند نقش مهمی در برابر آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو در سیستم‌های بیولوژیک ایفا کنند.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی عصاره هیدروالکلی تمشک بر آسیب‌های ناشی از ایسکمی رپرفیوژن مغزی در رت نژاد ویستار بود.
روش بررسی: در این مطالعه‌ی تجربی، 42 موش صحرایی بالغ نژاد ویستار با میانگین وزنی 250-
199
200 گرم به شش گروه (شاهد) sham، گروه ایسکمی رپرفیوژن دریافت‌کننده نرمال سالین و گروه ایسکمی رپرفیوژن تیمار شده با عصاره تمشک (دوزهای 50، 100 و 200 میلی‌گرم، به صورت درون صفاقی) تقسیم شدند. ایسکمی گلوبال مغزی بوسیله مسدود کردن شریان کاروتید مشترک به مدت 30 دقیقه انجام شد و متعاقباً برقراری جریان خون انجام می‌شد. تست رفتاری توسط شاتل باکس و تست
199
 ضددرد توسط تیل فیلیک انجام شد.
نتایج: تجویز عصاره تمشک در دوزهای 50، 100 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم موجب افزایش معنی‌دار (05/0 P<) حافظه احترازی غیرفعال شد. همچنین، عصاره تمشک موجب افزایش تأخیر رفلکس درد در تست تیل فیلیک شد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از اثرات حفاظتی عصاره میوه تمشک در برابر اختلال حافظه احترازی و درد ایجاد شده در اثر ایسکمی بود که احتمالاً به دلیل اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی عصاره میوه تمشک بوده است.
واژه‌های کلیدی: ایسکمی/ رپرفیوژن مغزی، تمشک، حافظه، درد، یادگیری
متن کامل [PDF 347 kb]   (214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اعصاب
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Mehdiabadihassani M, Moradi M, Khoshnam E, Mohammadi S. The Effects of Hydroalcoholic Extract of Raspberry fruit on Pain and Passive Avoidance Memory Following Transient Global Ischemia/Reperfusion in Wistar Rats. JMP. 2018; 4 (64) :137-146
URL: http://jmp.ir/article-1-1982-fa.html

محمدی مهدی‌آبادی حسنی محمدحسین، مرادی مجتبی، خوشنام سیداسماعیل، محمدی شیما. بررسی عصاره‌ی هیدروالکلی میوه تمشک (Raspberry fruit) بر حافظه‌ی احترازی غیرفعال و درد ناشی از ایسکمی مغزی و خونرسانی مجدد به مغز در رت نژاد ویستار. فصلنامه گياهان دارويي. 1396; 4 (64) :137-146

URL: http://jmp.ir/article-1-1982-fa.html



دوره 4، شماره 64 و S11 - ( ويژه‌نامه شماره 11- ضميمه پاييز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742