سال 10، شماره 40 - ( 9-1390 )                   سال 10 شماره 40 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
2- گروه بهداشت باروری‌، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
3- گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی ، rhajiaghaee@yahoo.com
چکیده:   (8263 مشاهده)
مقدمه: اپی‌زیاتومی، برش پرینه به منظور افزایش قطر تنگه خروجی لگن در هنگام زایمان طبیعی است و شایع‌ترین برش جراحی در مامایی می‌باشد و سزارین هم رایج‌ترین عمل جراحی است که میزان آن در ایران و جهان رو به افزایش نهاده است. هدف: مقصود از این بازنگری سیستماتیک، خلاصه کردن تحلیل کارآزمایی‌های بالینی انجام شده در ایران و در جهان و بررسی ایمنی و کارآیی استفاده از گیاهان دارویی برای تسکین درد و تسریع در ترمیم برش پس از زایمان طبیعی و سزارین می‌باشد. روش بررسی: جستجو در بانک‌های اطلاعاتی Cochrane، Yahoo، Google Schollar، Pubmed، Medline، Magiran، SID، Irandoc ‌انجام شد. کارآزمایی‌های بالینی از فرآورده‌های گیاهان دارویی انجام شده در ایران و در جهان مورد بررسی اولیه (بررسی چکیده) قرار گرفتند. بر اساس معیار جداد، 18 مطالعه مورد بررسی ثانویه (بررسی مقاله) قرار گرفتند. از بین این مقالات 12 کارآزمایی در مجلات فارسی زبان و 6 مورد در مجلات انگلیسی زبان به چاپ رسیده بودند. نتایج: بررسی‌ها نشان داد که در بیشتر کارآزمایی‌های بالینی، صورت‌های مختلف گیاهان دارویی جهت درمان درد و ترمیم برش سزارین و برش اپی‌زیاتومی موثر بوده است و به نظر می‌رسد می‌توان از آنها پس از زایمان استفاده نمود ولی در کل برای شناختن اثرات بیشتر این گیاهان‌ و عوارض احتمالی آنها نیاز به مطالعات بیشتر می‌باشد. نتیجه‌گیری: به طور کلی، اکثر گیاهان دارویی به کار رفته موثر بر کاهش درد، ترمیم برش اپی‌زیاتومی بوده، ولی مطالعات بیشتر برای شناخت اثرات و عوارض احتمالی آنها ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 844 kb]   (3354 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: داروسازی سنتی و طب سنتی
دریافت: 1390/1/20 | پذیرش: 1390/4/1 | انتشار: 1390/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.