[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 62 - ( 3-1396 ) ::
جلد 2 شماره 62 صفحات 108-119 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره‌ی هیدروالکلی گل سرخ (Rosa damascena Mill) و شوید (Anethum graveolens) بر گلیکوزیلاسیون پروتئین‌ها در شرایط آزمایشگاهی
مینا سلیمانی دهنوی1، کهین شاهانی‌پور *2
1- 1- کارشناسی ارشد، گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان، ایران
2- 2- استادیار، گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان، ایران
چکیده:   (346 مشاهده)

مقدمه: یکی از عوارض دیابت ملیتوس گلیکوزیلاسیون پروتئین‌های مختلف بدن است که باعث تغییر ماهیت، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها می‌شود. کاهش یا مهار این واکنش باعث بهبود علائم دیابت می‌شود. به نظر می‌رسد که استفاده از گیاهان حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان در این راه مفید و مؤثر می‌باشد.

هدف: هدف از این تحقیق، بررسی واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین و هموگلوبین در حضور غلظت‌های مختلف عصاره‌ی هیدروالکلی گیاه Rosa damascena Mill و Anethum graveolens می‌باشد.

روش بررسی: 1) جمع‌آوری گیاهان، 2) عصاره‌گیری به روش خیساندن، 3) بررسی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام با روش DPPH و میزان فنول به روش فولیت- سیویکالتو 4) خالص‌سازی و اندازه‌گیری مقدار هموگلوبین از خون انسان، 5) بهینه‌سازی تثبیت‌سازی، 6) بررسی میزان گلیکوزیلاسیون، در حضور و غیاب عصاره‌ها.

نتایج: طیق نتایج به دست آمده میزان فنول و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام عصاره هیدروالکلی شوید به طور معناداری از گل سرخ بیشتر بوده (05/0 P<). بیشترین میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین در زمان در غلظت 10 میلی‌گرم گلوکز در مدت 72 ساعت انکوباسیون و برای آلبومین 30 میلی‌گرم در مدت 72 ساعت بوده است. برای هر دو عصاره در غلظت 1/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر برای دو پروتئین بوده که عصاره هیدروالکلی شوید نسبت به گل سرخ بهتر عمل کرده است (05/0 P<).

نتیجه‌گیری: دو عصاره هیدروالکلی شوید و گل سرخ به طور متوسط باعث کاهش گلیکوزیلاسیون آلبومین و هموگلوبین می‌شوند. اما مطالعات بیشتری برای اثبات این موضوع لازم است.

واژه‌های کلیدی: شوید، گل سرخ، آلبومین، گلیکوزیلاسیون، هموگلوبین
متن کامل [PDF 383 kb]   (128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani Dehnavi M, Shahanipour K. Hydroalcoholic Extracts Effect of Rosa damascena Mill and Anethum graveolens on the Proteins Glycosylation In Vitro. JMP. 2017; 2 (62) :108-119
URL: http://jmp.ir/article-1-1735-fa.html
سلیمانی دهنوی مینا، شاهانی‌پور کهین. تأثیر عصاره‌ی هیدروالکلی گل سرخ (Rosa damascena Mill) و شوید (Anethum graveolens) بر گلیکوزیلاسیون پروتئین‌ها در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه گياهان دارويي. 1396; 2 (62) :108-119

URL: http://jmp.ir/article-1-1735-fa.html

دوره 2، شماره 62 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 790 queries by yektaweb 3475