سال 16، شماره 61 و S10 - ( supplement 10 1395 )                   سال 16 شماره 61 و S10 صفحات 156-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- شهرکرد، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، rafieian@yahoo.com
چکیده:   (4199 مشاهده)

مقدمه: افسردگی یک بیماری تهدید کننده، ناتوان کننده و رایج در بین اقشار مختلف جامعه می‌باشد. با توجه به عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی شیمیایی توجه محققان به سمت ترکیبات طبیعی جلب شده است.

هدف: در مطالعه حاضر اثر چای کامبوجا بر افسردگی القا شده توسط رزرپین در موش‌های سوری مورد مطالعه قرار گرفت.

روش بررسی: در مطالعه تجربی حاضر، 42 موش سوری به 6 گروه مساوی تقسیم شدند. موش‌های گروه کنترل نرمال سالین و موش‌های گروه کنترل منفی و مثبت نیز به ترتیب رزرپین (5 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و فلوکستین (20 میلی‌گرم بر کیلوگرم) دریافت کردند. موش‌های گروه تیمار نیز چای کامبوجا را در غلظت‌های 250، 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن 18 ساعت پس از تزریق رزرپین دریافت کردند. پس از آن تست‌های رفتاری توسط آزمون‌های روتارود و شنای اجباری مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت خونگیری انجام شده و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سرم موش‌ها تعیین شد.

نتایج: در مطالعه حاضر تزریق رزرپین سبب القای رفتارهای افسردگی گردید. تفاوت معنی‌داری بین مدت زمان بی‌حرکتی گروه‌های کنترل و تیمار شده با رزرپین وجود داشت. تزریق محلول آبی کامبوجا در غلظت‌های 250، 500، 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم به موش‌های دریافت‌کننده رزرپین به طور معنی‌داری مدت زمان بی‌حرکتی را کاهش داد. چای کامبوجا به طور معنی‌داری سبب افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پلاسما شد ولی تأثیر معنی‌داری بر تعادل موش‌ها نداشت.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر تأیید کننده اثرات ضدافسردگی چای کامبوجا و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی خون می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: چای کامبوجا، افسردگی، شنای اجباری
متن کامل [PDF 301 kb]   (3558 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1394/7/19 | پذیرش: 1395/5/23 | انتشار: 1395/11/25