سال 16، شماره 61 و S10 - ( supplement 10 1395 )                   سال 16 شماره 61 و S10 صفحات 134-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Drinking Ziziphora Tenuior on Total Antioxidant Capacity, Total Tiol and Malondiadehyde Serum after one Session Exercise Inactive Women. J. Med. Plants. 2017; 16 (61) :134-140
URL: http://jmp.ir/article-1-1615-fa.html
ملایی سمیه، رستمی علیرضا، متین همایی حسن، آذربایجانی محمدعلی. اثر مصرف نوشیدنی کاکوتی بر ظرفیت توتال آنتی‌اکسیدان، تیول تام و مالون‌دی‌آلدئید متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی دختران غیرفعال. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 16 (61) :134-140

URL: http://jmp.ir/article-1-1615-fa.html


1- دانشگاه پیام‌نور، هشترود، ایران
2- دانشگاه مراغه، مراغه، ایران ، rostami.alireza100@yahoo.com
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده:   (2779 مشاهده)

مقدمه: کاکوتی به علت داشتن میزان فنلی و فلاونوئیدی بالا می­تواند برای مقابله با استرس اکسیداتیو مفید باشد.

هدف: تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر نوشیدنی کاکوتی بر ظرفیت ضداکسایشی تام، تیول تام و مالون‌دی‌آلدئید پس از یک وهله فعالیت وامانده‌ساز در دختران غیرفعال انجام شد.

روش بررسی: 20 دختر غیرفعال (2 ± 22 سال، درصد چربی 2 ± 17% و اکسیژن مصرفی بیشینه 2 ± 35 میلی‌لیتر/کیلوگرم/دقیقه) در دو گروه دریافت کننده نوشیدنی کاکوتی و گروه کنترل جایگزین شدند. نوشیدنی کاکوتی بصورت دمکرده 48 ساعت قبل از فعالیت ورزشی (در سه وعده 2 گرم در 200 میلی‌لیتر آب جوش برای هر نفر) در گروه کاکوتی مصرف شد. گروه کنترل نیز شبه نوشیدنی مصرف نمودند. سپس آزمودنی‌ها تست بروس را بر روی نوارگردان انجام دادند. داده‌ها به صورت میانگین و انحراف استاندارد با نرم‌افزار SPSS. 18 آزمون تحلیل واریانس مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی‌داری پنج درصد بررسی شدند.

نتایج: نتایج حاکی است که مصرف نوشیدنی کاکوتی در حالت پایه بر مالون‌دی‌آلدئید تأثیر معنی‌داری نمی‌گذارد (05/0P>). به علاوه، فعالیت‌ هوازی باعث افزایش معنی‌دار مالون‌دی‌آلدئید و کاهش معنی‌داری ظرفیت ضداکسایشی شد (05/0P<)؛ با این حال، دامنه‌ی افزایش مالون‌دی‌آلدئید و کاهش توان ضداکسایشی گروه د نوشیدنی کاکوتی پس از انجام فعالیت‌ کمتر از گروه شبه نوشیدنی بود (05/0P<).

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های حاضر می‌توان نتیجه گرفت که نوشیدنی کاکوتی به صورت کوتاه مدت می‌تواند با افزایش ظرفیت ‌ضداکسایشی تام پایه، از تغییرات نامطلوب برخی شاخص‌های آسیب‌های فشار اکسایشی ناشی از انجام فعالیت هوازی وامانده‌ساز در دختران غیرفعال بکاهد.

متن کامل [PDF 276 kb]   (1140 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1393/11/17 | پذیرش: 1395/4/13 | انتشار: 1395/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb