[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 42 - ( 3-1391 ) ::
جلد 2 شماره 42 صفحات 62-73 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی
زهره مشاک* 1، بیژن مرادی2، بهروز مرادی3
1- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ، zohreh_mashak@yahoo.com
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده:   (3868 مشاهده)
مقدمه: Bacillus cereus باکتری غذازاد و اسپورداری است که اغلب در فرآورده‌های غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآورده‌های لبنی می‌تواند تکثیر نماید. استفاده از اسانس‎های گیاهی از جمله اسانس آویشن شیرازی و دارچین به عنوان نگه‌دارنده‌های طبیعی برای غذا رشد بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا را مهار می‌کنند. هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی علیه باکتری Bacillus cereus در یک مدل غذایی است. روش بررسی: تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس دارچین و اسانس آویش شیرازی بر باکتری Bacillus cereus در سوپ جو تجاری در دو دمای نگه‌داری 10 و 25 درجه سانتی‌گراد طی زمان‌های معینی از آزمایش مورد بررسی قر‌ار گرفت. نتایج: در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد غلظت‌های µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی به همراه µl 100 ml-130 دارچین به طور معنی‌‎داری سبب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شد (05/0> p). در دمای نگه‌داری 25 درجه سانتی‌گراد رشد باکتری در نمونه‌های حاوی تمامی غلظت‌های دارچین (صفر، 5، 15 و µl 100 ml-130) به همراه غلظت‌های‌ 30 و µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی نسبت به سایر غلظت‌های آویشن کمتر بود (05/0> p). نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه دارچین در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دمای 25 درجه سانتی‌گراد می‌تواند رشد باکتری Bacillus cereus را مهار کند. کاربرد این اسانس‌ها به همراه هم می‌تواند در غلظت‌های کمتری موجب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شود، و بنابراین خصوصیات حسی قابل قبول غذا نیز حفظ شود.‌
واژه‌های کلیدی: اسانس دارچین، اسانس آویشن شیرازی، Bacillus cereus، سوپ جو تجاری
متن کامل [PDF 626 kb]   (1382 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mashak Z, Moradi B, Moradi B. The Combined Effect of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System. JMP. 2012; 2 (42) :62-73
URL: http://jmp.ir/article-1-161-fa.html

مشاک زهره، مرادی بیژن، مرادی بهروز. اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 2 (42) :62-73

URL: http://jmp.ir/article-1-161-fa.html



دوره 2، شماره 42 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764