سال 11، شماره 42 - ( 3-1391 )                   سال 11 شماره 42 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi M, Tajik H, Razavi Rohani S, Oromiehie A, Malekinejad H, Ghasemmahdi H. Development and Evaluation of Antioxidant Chitosan Film Incorporated with Grape Seed Extract. J. Med. Plants 2012; 11 (42) :43-52
URL: http://jmp.ir/article-1-159-fa.html
مرادی مهران، تاجیک حسین، رضوی‌روحانی سید‌مهدی، ارومیه‌ای عبدالرسول، ملکی‌نژاد حسن، قاسم مهدی هادی. تهیه و ارزیابی‮ ‬خصوصیات فیلم آنتی‌اکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (42) :43-52

URL: http://jmp.ir/article-1-159-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه ، h.tajik@urmia.ac.ir
3- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
4- گروه پلاستیک، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
5- دانشیار فارماکولوژی وسم شناسی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
6- کارشناس میکروبیولوژی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (6491 مشاهده)
مقدمه: استفاده از‮ ‬فیلم‌‌‬های‮ ‬آنتی‌‌‬اکسیدان‮ روشی‮ مؤثر‮ در‮ ‬کنترل‮ ‬فساد‮ ‬شیمیایی‮ ‬در‮ ‬مواد‮ ‬غذایی‮ است‮.‬ هدف: ‬هدف‮ این‮ ‬مطالعه،‮ ‬تهیه‮ ‬فیلم‮ ‬آنتی‌‌‬اکسیدان‮ ‬کیتوزان‮ حاوی‮ ‬عصاره‮ ‬دانه‮ ‬انگور‮ ‬و‮ ‬ارزیابی‮ ‬خصوصیات‮ ‬آن‮ ‬در‮ ‬شرایط‮ ‬آزمایشگاهی‮ ‬است‮.‬ روش‮ ‬بررسی: فیلم کیتوزان به روش کاستینگ تهیه گردید‮ ‬و‮ ‬اثرات غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد‮ عصاره‮ ‬بر روی ویژگی‌های مکانیکی، رنگ [(L* (شفافیت، (قرمزی (a*)، زردی (b*)]، آنتی‌اکسیدان، درصد تورم و محتوای تام فنلی فیلم،‮ ارزیابی شد. نتایج: به طور کلی مقاومت در برابر پارگی‮ فیلم‮ ‬کیتوزان تحت‮ ‬تأثیر‮ ‬میزان‮ ‬عصاره‮ ‬بود‮ و در عصاره 2 درصد، بهترین میزان یعنی مشابه مقاومت در برابر پارگی‮ فیلم کیتوزان خالی را نشان داد. بالاترین میزان کشش در فیلم حاوی عصاره 5/0 درصد گزارش شد. ‌اضافه کردن عصاره ضمن تغییر شاخص‌های شفافیت، قرمزی و زردی‮ ‬رنگ، موجب تولید فیلم‌های رنگی شد.‌ قدرت آنتی‌اکسیدان‮ ‬فیلم‮ ‬کیتوزان‮ ‬حاوی‮ ‬عصاره‮ ‬به‮ ‬دلیل‮ غنی‮ ‬بودن‮ ‬عصاره‮ ‬از‮ ترکیبات‮ ‬فنلی،‮ ‬بسیار‮ ‬قابل‮ ‬توجه‮ ‬بود.‌ ‬این‮ ‬خصوصیت‮ ‬متأثر‮ ‬از‮ ‬میزان‮ ‬عصاره‮ ‬بوده‮ و در عصاره (37/85 درصد) 5/0، (39/16 درصد) 1 و 2 درصد (41/57 درصد) نسبت به گروه کنترل (12/34 درصد) ‬افزایش‮ معنی‌داری نشان‮ ‬داد. (05/0>p).‮ نتایج آزمون‮ محتوای تام فنلی و‮ ‬درصد‮ ‬تورم‮ ‬نشان‮ ‬از‮ ‬افزایش‮ میزان‮ ‬هر‮ ‬دو‮ ‬ویژگی‮ ‬در‮ ‬اثر‮ ‬اضافه‮ ‬شدن‮ عصاره‮ داشت‮.‬ نتیجه‮‌‬گیری‮:‌ خصوصیات فیلم کیتوزان کاملاً متأثر از میزان عصاره مورد استفاده داشت و در مجموع موجب بهبود خصوصیات آنتی‌اکسیدان‮ ‬و فنل کل فیلم‮ ‬کیتوزان شد.‮ چنین فیلم‌هایی بسیار مناسب برای استفاده در مواد غذایی هستند.
متن کامل [PDF 520 kb]   (4308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1389/5/25 | پذیرش: 1390/1/18 | انتشار: 1391/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb