Mohammadi Mehdiabadihassani M H, Moradi M, Khoshnam E, Mohammadi S. The Effects of Hydroalcoholic Extract of Raspberry fruit on Pain and Passive Avoidance Memory Following Transient Global Ischemia/Reperfusion in Wistar Rats. J. Med. Plants 2017; 16 (64) :137-146
URL:
http://jmp.ir/article-1-1558-fa.html
محمدی مهدیآبادی حسنی محمد حسین، مرادی مجتبی، خوشنام اسماعیل، محمدی شیما. بررسی عصارهی هیدروالکلی میوه تمشک (Raspberry fruit) بر حافظهی احترازی غیرفعال و درد ناشی از ایسکمی مغزی و خونرسانی مجدد به مغز در رت نژاد ویستار. فصلنامه گياهان دارویی. 1396; 16 (64) :137-146
URL: http://jmp.ir/article-1-1558-fa.html
1- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
3- گروه علوم اعصاب، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، shimamohamadi1365@gmail.com
چکیده: (1210 مشاهده)
مقدمه: ایسکمی مغزی یکی از علل اصلی مرگ و ناتوانی جسمی در جهان است. فلاونوئیدهای موجود در تمشک با غیرفعال کردن رادیکالهای آزاد، میتوانند نقش مهمی در برابر آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو در سیستمهای بیولوژیک ایفا کنند.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی عصاره هیدروالکلی تمشک بر آسیبهای ناشی از ایسکمی رپرفیوژن مغزی در رت نژاد ویستار بود.
روش بررسی: در این مطالعهی تجربی، 42 موش صحرایی بالغ نژاد ویستار با میانگین وزنی 250- 200 گرم به شش گروه (شاهد) sham، گروه ایسکمی رپرفیوژن دریافتکننده نرمال سالین و گروه ایسکمی رپرفیوژن تیمار شده با عصاره تمشک (دوزهای 50، 100 و 200 میلیگرم، به صورت درون صفاقی) تقسیم شدند. ایسکمی گلوبال مغزی بوسیله مسدود کردن شریان کاروتید مشترک به مدت 30 دقیقه انجام شد و متعاقباً برقراری جریان خون انجام میشد. تست رفتاری توسط شاتل باکس و تست ضددرد توسط تیل فیلیک انجام شد.
نتایج: تجویز عصاره تمشک در دوزهای 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم موجب افزایش معنیدار (0/05 P<) حافظه احترازی غیرفعال شد. همچنین، عصاره تمشک موجب افزایش تأخیر رفلکس درد در تست تیل فیلیک شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از اثرات حفاظتی عصاره میوه تمشک در برابر اختلال حافظه احترازی و درد ایجاد شده در اثر ایسکمی بود که احتمالاً به دلیل اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عصاره میوه تمشک بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1395/10/20 | پذیرش: 1396/3/31 | انتشار: 1396/10/10