سال 16، شماره 62 - ( 3-1396 )                   سال 16 شماره 62 صفحات 119-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani M, Shahanipour K. Hydroalcoholic Extracts Effect of Rosa damascena Mill and Anethum graveolens on the Proteins Glycosylation In Vitro. J. Med. Plants 2017; 16 (62) :108-119
URL: http://jmp.ir/article-1-1418-fa.html
سلیمانی دهنوی مینا، شاهانی پور کهین. تأثیر عصاره‌ی هیدروالکلی گل سرخ (Rosa damascena Mill) و شوید (Anethum graveolens) بر گلیکوزیلاسیون پروتئین‌ها در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه گياهان دارویی. 1396; 16 (62) :108-119

URL: http://jmp.ir/article-1-1418-fa.html


1- گروه بیوشیمی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد فلاورجان
2- گروه بیوشیمی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد فلاورجان ، shahanipur_k@yahoo.com
چکیده:   (1215 مشاهده)

مقدمه: یکی از عوارض دیابت ملیتوس گلیکوزیلاسیون پروتئین‌های مختلف بدن است که باعث تغییر ماهیت، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها می‌شود. کاهش یا مهار این واکنش باعث بهبود علائم دیابت می‌شود. به نظر می‌رسد که استفاده از گیاهان حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان در این راه مفید و مؤثر می‌باشد.

هدف: هدف از این تحقیق، بررسی واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین و هموگلوبین در حضور غلظت‌های مختلف عصاره‌ی هیدروالکلی گیاه Rosa damascena Mill و Anethum graveolens می‌باشد.

روش بررسی: 1) جمع‌آوری گیاهان، 2) عصاره‌گیری به روش خیساندن، 3) بررسی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام با روش DPPH و میزان فنول به روش فولیت- سیویکالتو 4) خالص‌سازی و اندازه‌گیری مقدار هموگلوبین از خون انسان، 5) بهینه‌سازی تثبیت‌سازی، 6) بررسی میزان گلیکوزیلاسیون، در حضور و غیاب عصاره‌ها.

نتایج: طیق نتایج به دست آمده میزان فنول و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام عصاره هیدروالکلی شوید به طور معناداری از گل سرخ بیشتر بوده (0/05 P<). بیشترین میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین در زمان در غلظت 10 میلی‌گرم گلوکز در مدت 72 ساعت انکوباسیون و برای آلبومین 30 میلی‌گرم در مدت 72 ساعت بوده است. برای هر دو عصاره در غلظت 1/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر برای دو پروتئین بوده که عصاره هیدروالکلی شوید نسبت به گل سرخ بهتر عمل کرده است (0/05 P<).

نتیجه‌گیری: دو عصاره هیدروالکلی شوید و گل سرخ به طور متوسط باعث کاهش گلیکوزیلاسیون آلبومین و هموگلوبین می‌شوند. اما مطالعات بیشتری برای اثبات این موضوع لازم است.

متن کامل [PDF 383 kb]   (652 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1395/5/19 | پذیرش: 1395/8/9 | انتشار: 1396/3/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb