[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 58 - ( 2-1395 ) ::
جلد 2 شماره 58 صفحات 164-175 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات ترکیبات فنلی، آنتوسیانین و آنزیم های آنتی‌اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (Ocimum basilicum L.) تحت تأثیر تنظیم‌کننده‌های رشد
سارا عبدخانی 1، محمود سلوکی2
1- دانشجوی کارشناسی ارشد 1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوی کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران ، abdekhanisara@yahoo.com
2- دکتری 2- دانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
چکیده:   (1980 مشاهده)

مقدمه: ریحان (L. Ocimum basilicum) گیاهی از خانواده نعناعیان است که دارای اسانس و ترکیبات فنلی با خواص ضد‌باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی بوده و سرشار از ترکیبات فنیل پروپانوئیدی نیز می‌باشد. تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی امکان افزایش تولید برخی از متابولیت‌های ثانویه را دارند.

هدف: ارزیابی تغییرات محتوی فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و سیستم آنتی‌اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان تحت تأثیر تنظیم‌کننده‌های رشد بود.

روش بررسی: این تحقیق در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی با
3 تکرار اجرا شد. تیمار‌های آزمایش شامل: تنظیم‌کننده‌های رشد (
اسید جیبرلیک، جاسمونیک و سالیسیلیک در غلظت 1/0 میلی‌مولار در لیتر و تیمار شاهد شامل آب دیونیزه) و مراحل رشد گیاهی (گیاهچه‌ای، پیش‌گلدهی و گلدهی) بودند.

نتایج: نتایج نشان از اثرات مثبت و معنی‌دار تنظیم‌کننده‌های رشد و مراحل رشد بر محتوی فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان داشت. به طوری که بیشترین مقادیر برای محتوی فنل کل و فلاونوئید در غلظت 1/0 میلی‌مولار اسید جاسمونیک و جیبرلیک نسبت به نمونه شاهد و در مرحله گلدهی حاصل شد. محتوی آنتوسیانین و فعالیت آنزیم‌های آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و گایاکول پراکسیداز به طور قابل توجه‌ا‌ی در تیمار اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک نسبت به شاهد در مرحله گلدهی افزایش معنی‌داری نشان داد (05/0P).

نتیجه‌گیری: افزایش محتوی فنلی، فلاونوئیدی، آنتوسیانین و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان نتیجه اعمال تنش اکسیداتیو حاصل از جذب این تنظیم‌کننده‌های رشد، فعال شدن سیستم آنتی‌اکسیدان و نقش کلیدی آنزیم PAL در بیوسنتز ترکیبات فنلی در گیاه ریحان است.

واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، آنتی‌اکسیدان، تنظیم‌کننده رشد، فلاونوئید، محتوی فنل
متن کامل [PDF 348 kb]   (811 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdekhani S, Solouki M. Changes in Phenolic Compounds, Anthocyanin and Antioxidant Enzymes in Different Growth Stages Basil (Ocimum basilicum L), Using Growth Regulators. JMP. 2016; 2 (58) :164-175
URL: http://jmp.ir/article-1-1325-fa.html

عبدخانی سارا، سلوکی محمود. تغییرات ترکیبات فنلی، آنتوسیانین و آنزیم های آنتی‌اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (Ocimum basilicum L.) تحت تأثیر تنظیم‌کننده‌های رشد. فصلنامه گياهان دارويي. 1395; 2 (58) :164-175

URL: http://jmp.ir/article-1-1325-fa.html



دوره 2، شماره 58 - ( 2-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638