[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 58 - ( 2-1395 ) ::
جلد 2 شماره 58 صفحات 141-150 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (Allium sativum L.) در ترکیب با فیلم‌های پوشش‌دهنده و زیست تخریب‌پذیر کیتوزان
ابراهیم مولایی‌آقایی1، ابوالفضل کامکار 2، افشین آخوندزاده بستی3، علی خنجری4، مایکل کونتومیناس5
1- دانشجوی دکتری دانشجوی دکترای تخصصی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دکتری دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- دکتری استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5- استاد، گروه تکنولوژی و شیمی مواد غذایی، دانشگاه یوآنینا، یونان
چکیده:   (1819 مشاهده)

مقدمه: ترکیبات گیاهی متعددی نظیر اسانس سیر با داشتن ویژگی‌های ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌توانند در ترکیب با پوشش فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر با منشاء طبیعی مانند کیتوزان در کنترل عوامل میکروبی محتویات خود مؤثر باشند و منجر به تقویت اثرات فوق شوند.

هدف: افزایش اثر ضد‌میکروبی بوسیله اسانس سیر در فیلم کیتوزان جهت بسته‌بندی یک مدل غذایی برای نمونه مورد توجه قرار گرفت.

روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کستینگ با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین80 (امولسیفایر) همراه با سطوح مختلف اسانس سیر (0، 5/0، 1 و 2 درصد) پس از هموژن کردن و قالب‌گیری تهیه شد. بعد از بسته‌بندی ماده غذایی با فیلم‌های مختلف و نگهداری در دمای 4 درجه سانتی‌گراد در روزهای 0، 2، 4، 7، 10 و 14 آزمون‌های میکروبی انجام گرفت. آنالیز آماری بوسیله نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.

نتایج: نمونه‌های کنترل در مقایسه با نمونه‌های بسته‌بندی شده با انواع فیلم کیتوزان در شمارش کلی، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و سرماگراها اختلاف معنی‌داری نشان دادند. در پایان میزان شمارش کلی ماده غذایی بسته‌بندی شده با فیلم کیتوزان حاوی 2، 1 و 5/0 درصد اسانس سیر به ترتیب به میزان 5/1، 1/1 و 1 لگاریتم نسبت به کنترل کاهش داشت.

نتیجه‌گیری: افزودن اسانس سیر تأثیر هم‌افزایی قابل توجهی در بازدارندگی میکروبی در بسته‌بندی با فیلم‌های کیتوزان دارد. لذا این ترکیب می‌تواند در آینده به عنوان پوشش جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی و بعضاً ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: اسانس سیر، بازدارندگی میکروبی، فیلم کیتوزان
متن کامل [PDF 392 kb]   (872 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۲۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molaee Aghaee E, Kamkar A, Akhondzadeh Basti A. Antimicrobial Effect of Garlic Essential Oil (Allium sativum L.) in Combination with Chitosan Biodegradable Coating Films. JMP. 2016; 2 (58) :141-150
URL: http://jmp.ir/article-1-1323-fa.html

مولایی‌آقایی ابراهیم، کامکار ابوالفضل، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، کونتومیناس مایکل. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (Allium sativum L.) در ترکیب با فیلم‌های پوشش‌دهنده و زیست تخریب‌پذیر کیتوزان. فصلنامه گياهان دارويي. 1395; 2 (58) :141-150

URL: http://jmp.ir/article-1-1323-fa.html



دوره 2، شماره 58 - ( 2-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638