سال 15، شماره 60 - ( 8-1395 )                   سال 15 شماره 60 صفحات 141-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasseri M, Arouiee H, Golmohammadzadeh S, Jaafari M, Neamati H. Preparation and characterization of solid lipid nanoparticles containing Zataria multiflora Boiss essential oil. J. Med. Plants 2016; 15 (60) :132-141
URL: http://jmp.ir/article-1-1244-fa.html
ناصری محبوبه، آروئی حسین، گل محمد زاده شیوا، جعفری محمود رضا، نعمتی حسین. تهیه و بررسی خصوصیات نانو ذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی با روش هموژناسیون با فشار کششی بالا و امواج فراصوت. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 15 (60) :132-141

URL: http://jmp.ir/article-1-1244-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشکده داروسازی مشهد ، Golmohamadzadehsh@mums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشکده داروسازی مشهد
چکیده:   (1264 مشاهده)

مقدمه: یکی از روش­های نوین جهت مرتفع کردن مشکلات کاربرد اسانس (مانند ناپایداری، تبخیر و تجزیه در مقابل شرایط محیطی) در صنایع غذایی، داروسازی و کشاورزی استفاده از سیستم حامل نانوذارت لیپیدی جامد (Solid Lipid Nanoparticles) می­باشد.

هدف: تهیه و بررسی خصوصیات نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی

روش بررسی: در مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا شد. نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی با استفاده از روش هموژناسیون با فشار کششی بالا و امواج فراصوت تهیه شد. اجزای سازنده نانوذرات لیپیدی جامد شامل  اسید استئاریک، اسانس آویشن شیرازی در فاز چربی و پولوکسامر 188 در فاز آبی بود. میانگین اندازه ذره­ای و پتانسیل زتا توسط دستگاه اندازه­گیری اندازه ذره­ای، درصد انکپسولاسیون اسانس توسط روش گاز کروماتوگرافی و آنالیز حرارتی با استفاده از دستگاه Diffrential Scanning Calorimetry (DSC) اندازه­گیری شد. همچنین از میکروسکوپ الکترونی عبوری برای تصویربرداری از نانوذرات لیپیدی جامد استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد اندازه نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس در حدود 486 نانومتر، شاخص پراکندگی 296/0، پتانسیل زتا 2/27- میلی­ولت بود. نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد اندازه ذره­ای کمتر از 300 نانومتر و شکل ذرات کروی بود. آنالیز حرارتی مواد توسط DSC، وجود ذرات جامد در SLN ساخته شده را اثبات کرد. همچنین درصد انکپسولاسیون اسانس درون نانوذرات لیپیدی جامد 2/95 درصد محاسبه شد. مطالعات پایداری اندازه ذرات و زتا در مدت چهار ماه نشان داد نانو ذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس از پایداری نسبتاً خوبی برخوردار بوده­اند.

نتیجه گیری: بطور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد نانو ذرات لیپیدی جامد متشکل از اسید استئاریک حامل­ مناسبی برای اسانس آویشن شیرازی است.

متن کامل [PDF 669 kb]   (2271 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1394/12/3 | پذیرش: 1395/2/20 | انتشار: 1395/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb