سال 15، شماره 60 - ( 8-1395 )                   سال 15 شماره 60 صفحات 75-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodzade ardakani H, Dastanpoor E. Investigation of Aloe Vera gel effects on the skin pigmentation due to the electron radiotherapy after mastectomy in the referred patients of Isfahan Seyedolshohada hospital during 1392. J. Med. Plants 2016; 15 (60) :66-75
URL: http://jmp.ir/article-1-1033-fa.html
محمودزاده اردکانی حسین، داستان پور الهام. بررسی تأثیر ژل آلوورا بر میزان پیگمانتاسیون پوستی ناشی از رادیوتراپی با الکترون پس از ماستکتومی در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان سیدالشهداء اصفهان در سال 1392. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 15 (60) :66-75

URL: http://jmp.ir/article-1-1033-fa.html


1- دانشگاه آِزاد اسلامی واحد فلاورجان - فلاورجان ، hma54@yahoo.com
2- دنشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (1355 مشاهده)

مقدمه: اشعه‌درمانی یک روش درمانی در انواع مختلف سرطان‌ها است که با عوارض پوستی همراه می‌باشد. بر این اساس امروزه توجه محققین به درمان‌های گیاهی جهت پیشگیری یا تخفیف شدت عوارض پوستی جلب شده است.

هدف: این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ژل آلوئه‌ورا بر میزان پیگمانتاسیون پوستی ناشی از رادیوتراپی با الکترون پس از ماستکتومی در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان سیدالشهدا اصفهان انجام گرفته.

روش کار: این مطالعه یک مطالعه نیمه‌تجربی است که طی آن 80 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه که ماستکتومی شده و تحت درمان رادیوتراپی با الکترون بودند به روش نمونه‌گیری داوطلبانه مبتنی بر هدف و سه‌سوکور انتخاب و در دو گروه قرار گرفتند. دو پرسشنامه اطلاعات فردی و مقیاس سنجش پیگمانتاسیون پوست مورد استفاده قرار گرفت. قبل از مداخله تست حساسیت به ژل آلوئه‌ورا انجام شد. بررسی پیگمانتاسیون نیز قبل از مداخله و انتهای هر هفته تا هفته ششم انجام شد.

نتایج: طبق بررسی‌ها تا انتهای هفته اول درمان در هیچ کدام از گروه‌ها افزایش پیگمانتاسیون مشاهده نشد. در گروه آلوئه‌ورا در هفته‌های سوم، چهارم و پنجم، بیشترین تغییر پیگمانتاسیون مربوط به درجه یک و 08/2% درجه سه بود اما در این مدت 75/8% از گروه کنترل درجه سه بودند. در انتهای هفته ششم، 25/6% نمونه‌های آلوئه‌ورا و 50/52% گروه کنترل پیگمانتاسیون درجه سه پیدا کرده بودند. آزمون‌های آماری کروسکال‌والیس و من‌ویتنی اختلاف معنی‌داری در میان دو گروه، از نظر شدت تغییر پیگمانتاسیون پوست(001/0p<) نشان داد.

نتیجه‌گیری: می‌توان گفت استعمال موضعی ژل آلوئه‌ورا در کاهش پیگمانتاسیون ناشی از اشعه‌درمانی در بیماران تحت رادیوتراپی مؤثر بوده و فی‌الواقع این ژل به صورت مطلوبی جلوی تیره شدن پوست که نتیجه رادیوتراپی است را می‌گیرد.

متن کامل [PDF 223 kb]   (818 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1394/4/30 | پذیرش: 1394/11/4 | انتشار: 1395/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb