[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 46 - ( 3-1392 ) ::
جلد 2 شماره 46 صفحات 50-59 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تأثیر عصاره اتانولی ریشه گیاه باریجه بر تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمال انسانی به سلول‌های استخوانی (Osteoblast)
زهرا محمودی1، مسعود سلیمانی *2، عباس سعیدی3، مهرداد ایرانشاهی4، آرزو عزیزسلطانی5
1- کارشناس ارشد بيوتکنولوژی کشاورزی، 1- دانشکده مهندسی انرژی و فناوری‌های نوین، دانشگاه شهید بهشتی
2- - دانشيار، گروه هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، soleimani.masoud@gmail.com
3- - دانشيار، 3 گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده مهندسی انرژی و فناوری‌های نوین، دانشگاه شهید بهشتی
4- - دانشيار، 4 گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
5- کارشناس ارشد بيوتکنولوژی کشاورزی، 5-دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده:   (4412 مشاهده)
مقدمه: پوکی استخوان به اختلال در بافت استخوانی اطلاق می‌شود که افزایش ریسک شکستگی استخوان‌ها را به دنبال دارد. یکی از راه‌های پیشنهادی در سال‌های اخیر، استفاده از گیاه درمانی برای مبارزه با بیماری پوکی استخوان می‌باشد. هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر عصاره اتانولی ریشه گیاه باریجه Ferula gummosaبر روند تکثیر و تمایز به استخوان در سلول‌های بنیادی مزانشیمال مشتق از مغز استخوان انسان (hMSCs) (Human Mesenchymal Stem Cell) می‌باشد. روش بررسی: بدین‌منظور از سلول‌های بنیادی مزانشیمال انسانی به دست آمده از مغز استخوان انسان (hMSCs) استفاده شد. تأثیرات عصاره بر توان زیستی و همچنین تکثیر سلولی با استفاده از تست MTT assay مورد بررسی قرار گرفت. میزان تأثیر برفرآیند استخوان‌سازی با استفاده از اندازه‌گیری میزان فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در روزهای هفتم و چهاردهم مرحله تمایز به استخوان اندازه‌گیری شد. نتایج: با توجه به نتایج پس از طی بازه‌های 24، 48 و 72 ساعت پس از تیمار سلول‌ها، عصاره ریشه باریجه سبب افزایش معنی‌داری در تکثیر سلول های بنیادی hMSCs در بازه غلظتی 5/0 تا 5 میکروگرم بر میلی‌لیتر شد. بررسی میزان تمایز نشان‌دهنده‌ی تأثیر مثبت عصاره باریجه در تمایز به استخوان سلول‌های بنیادی مزانشیمال انسانی بود به طوری که در بازه غلظتی 1 تا 10 میکروگرم بر میلی‌لیتر افزایشی معنی‌دار در فعالیت آلکالین فسفاتاز در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر عصاره باریجه دارای تأثیرات مثبت بر تکثیر و تمایز به استخوان در سلول‌های بنیادی مزانشیمال انسانی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: باریجه، پوکی استخوان، سلول‌های بنیادی مزانشیمال، عصاره گیاهی، Ferula gummosa
متن کامل [PDF 733 kb]   (1511 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هماتولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi Z, Soleimani M, Saidi A, Iranshahi M, Azizsoltanli A. Effect of Ferula gummosa Ethanolic Extract on Osteogenesis in Human Mesenchymal Stem Cells. JMP. 2013; 2 (46) :50-59
URL: http://jmp.ir/article-1-88-fa.html
محمودی زهرا، سلیمانی مسعود، سعیدی عباس، ایرانشاهی مهرداد، عزیزسلطانی آرزو. مطالعه تأثیر عصاره اتانولی ریشه گیاه باریجه بر تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمال انسانی به سلول‌های استخوانی (Osteoblast). فصلنامه گياهان دارويي. 1392; 2 (46) :50-59

URL: http://jmp.ir/article-1-88-fa.html

دوره 2، شماره 46 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 802 queries by yektaweb 3506